plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak chcete dokonalého veľkonočného barančeka, tak jedine z tohoto cesta: Orechovo-piškótové cesto podľa pani cukrárky!

Pre mňa absolútne najlepší recept. piškóta krásne nadýchaná a chutná!

Potrebujeme:

5 vajec

200 g práškového cukru

100 g mletých vlašských orechov

160 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

5 lyžíc horúceho mlieka

1 vanilkový cukor

do snehu citrónová kôra

tuk + hrubá múka na formu

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom dohusta, pridávame po lyžiciach horúce mlieko, potom múku s práškom do pečiva a mleté orechy.

Nakoniec cesto zľahčíme dohusta ušľahaným snehom z bielkov.

Formu na baránka vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou a cesto do nej vlejeme.

Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 45 minút. Dozlatista upečeného baránka vyklopíme, pocukrujeme, necháme vychladnúť a okolo krku mu uviažeme stuhu. Kto chce, môže barančeka potrieť čokoládovou polevou, alebo ozdobiť šľahačkou.

Najlepšie recepty na dnes