Toto sú najdokonalejšie orechové rezy so žĺtkovou polevou: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

Toto je najlepší recept na žĺtkové rezy, aký som kedy robila. Autorom je pani Silvia a ja odporúčam skutočne každému!

Toto je najlepší recept na žĺtkové rezy, aký som kedy robila.

Na Veľkú noc tento rýchly zákusok jednoznačne nemôže chýbať.

 

 

Autorom je pani Silvia a ja odporúčam skutočne každému!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

cesto:

6 bielkov

200 g práškového cukru

250 g masla (tuku)

200 g hrubej múky

200 g mletých orechov

1 prášok do pečiva

poleva:

6 žĺtkov

300 g práškového cukru

pár kvapiek teplej vody ( nemusia byt)

Postup:

Pripravíme cesto:

Oddelíme bielky a žĺtky.

Vymiešame maslo s cukrom.

 

 

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

Do zmesi pridáme aj mleté orechy.

Vznikne nám tuhšia hmota.

 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Ten postupne pridáme do zmesi.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote cca 160 stupňoch, približne pol hodinku.

Cesto treba sledovať, riadime sa podľa rúry.

 

 

Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu.

Poleva: ( musí byt hotová hneď po dopečení!)

Žĺtky vymiešame s cukrom.

 

 

Ak je zmes príliš hustá, pridáme pár kvapiek vody.

Ešte na horúci koláč vylejeme polevu.

Uhladíme a dáme odstáť do chladu.

Poleva sa usuší.

 

 

Koláč môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn