plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechové trubičky plnené parížskou šľahačkou: V našej rodine ide o najobľúbenejší recept, iné pečivo netreba!

Toto pečivo má u nás veľký úspech. Recept som asi 3 roky dozadu našla na facebooku a odvtedy je to u nás v rodine jednotka. Odporúčam.

Potrebujeme:

500 g hl. múky 00

150 g masla

200 g práškového cukru

100 g mletých mandlí alebo vlašských orechov

1 vajce

1 žĺtok

Poleva:

200 g čokolády a 100 g 100% tuku – rozpustiť vo vodnom kúpeli

Parížska šľahačka:

2 smotany na šľahanie a 200 g čokolády na varenie

Potrebujeme:

Cesto je možné spracovať dobre v pekárni na programe rezacne-cestoviny, môžeme ale spracovať aj ručne. Potom preložíme na dosku a uhnetieme bochník, ktorý dáme do fólie a vložíme do chladničky chladiť (aspoň 30 minút).
Následne rozvaľkáme do tvaru štvorca a nakrájame na malé štvorčeky, ktoré stočíme na trubičky. Upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 15 min. Studené polievame čokoládovou polevou.

Plníme parížskym krémom. Ten pripravíme nasledovne: 2 smotany na šľahanie zmiešame s 200 g nalámanej čokolády na varenie, preložíme na plameň a zahrievame – nesmie vrieť. Dáme do chladničky na 12 hod. Potom vyšľaháme a plníme trubičky cukrárskym vrecúškom s úzkou trubičkou.  Ak chcete trubičky ešte krajšie vyzdobiť, konce namočte do rozpustenej bielej čokolády a cukrárskeho zdobenia. Trubičky zvyknem pofŕkať bielou čokoládou!

Najlepšie recepty na dnes