Toto pečivo má u nás veľký úspech. Recept som asi 3 roky dozadu našla na facebooku a odvtedy je to u nás v rodine jednotka. Odporúčam.
Potrebujeme:
500 g hl. múky 00
150 g masla
200 g práškového cukru
100 g mletých mandlí alebo vlašských orechov
1 vajce
1 žĺtok
Poleva:
200 g čokolády a 100 g 100% tuku – rozpustiť vo vodnom kúpeli
Parížska šľahačka:
2 smotany na šľahanie a 200 g čokolády na varenie
Potrebujeme:
Cesto je možné spracovať dobre v pekárni na programe rezacne-cestoviny, môžeme ale spracovať aj ručne. Potom preložíme na dosku a uhnetieme bochník, ktorý dáme do fólie a vložíme do chladničky chladiť (aspoň 30 minút).
Následne rozvaľkáme do tvaru štvorca a nakrájame na malé štvorčeky, ktoré stočíme na trubičky. Upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 15 min. Studené polievame čokoládovou polevou.
Plníme parížskym krémom. Ten pripravíme nasledovne: 2 smotany na šľahanie zmiešame s 200 g nalámanej čokolády na varenie, preložíme na plameň a zahrievame – nesmie vrieť. Dáme do chladničky na 12 hod. Potom vyšľaháme a plníme trubičky cukrárskym vrecúškom s úzkou trubičkou. Ak chcete trubičky ešte krajšie vyzdobiť, konce namočte do rozpustenej bielej čokolády a cukrárskeho zdobenia. Trubičky zvyknem pofŕkať bielou čokoládou!