Potrebujeme:
Cesto:
300 g hladká múka
100 g práškový cukor
120 g mleté vlašské oriešky
240 g maslo
Žĺtková poleva:
4 ks žĺtky
150 g práškový cukor
1 PL rum
pár kvapiek citrónová šťava
Plnka:
440 g marhuľový džem
100 g mleté oriešky
1-2 PL rum
Postup:
Suroviny na cesto spracujeme do guľôčky, zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Cesto môžete urobiť aj večer a na ďalší deň pracujete ďalej.
Rozvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku cca 3-4mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 8 minút.
Dno plechu vyložíme papierom na pečenie. Upečené necháme na rovnej ploche vychladnúť.
Jedno srdiečko potrieme plnkou, a druhou polovicou polejeme žĺtkovou polevou, ktorú necháme zaschnúť a až potom zlepujeme.
Plnka:
Suroviny iba zmiešame. Ak je plnka hustá, pridáme o trochu viac rumu, ak je riedka, pridáme viac orieškov.
Poleva:
Žĺtky s preosiatym cukrom miešame, kým máme peknú, hustú polevu. Pridáme rum a citrónovú šťavu. Odporúčam pridávať v malých množstvách, podľa potreby. Hladkú polevou polejeme srdiečka a necháme zaschnúť pri izbovej teplote.