plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechové rezy so žĺtkovou polevou: Upečte rovno z dvojitej dávky, s týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte!

Fantastický recept na zákusok, ktorým asi nikto nepohrdne.

 

 

Luxusné orechové rezy so žĺtkovou polevou.

Rýchly a fantasticky chutný recept ku kávičke, alebo aj na sviatočný stôl.

Skúste ich podľa vynikajúceho receptu pani Lívie.

Potrebujeme:

250 g práškového cukru

250 g masla alebo rastlinného tuku

250 g pomletých orechov

140 g hrubej múky

štipka soli

5 bielkov

Poleva:

 

 

5 žĺtkov

250 g práškového cukru

citrónová šťava

Postup:

 

 

Maslo alebo tuk necháme zmäknúť na izbovú teplotu.

Následne dobre vymiešame s práškovým cukrom.

 

 

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

 

 

Spolu s múkou a pomletými orechami vmiešame do pripravenej masy.

Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.

Prípadne môžete plech jednoducho vyložiť papierom na pečenie.

 

 

Pečieme pri teplote 170 stupňov.

Poleva:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.

Miešame dopenista.

 

 

Polevu vylejeme na horúci koláčik.

Polevu dobre rozotrieme, aby pokryla celý povrch dezertu.

 

 

Po vychladnutí krájame nožom, ktorý máčame v horúcej vode.

Koláčik je vynikajúci.

 

 

Prajeme vá dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes