Vynikajúci recept ku kávičke alebo na rodinnú oslavu,
Zákusok z orechového cesta a čokolády si zamilujete.
Potrebujeme:
6 kusy vajec
150 gramov kr. cukor
50 ml oleja
100 ml vody
250 g polohr. múky
1 balík prášok do pečiva
150 g vlašské orechy
lekvár malinový
Plnka :
700 ml mlieka
2 balíky mandľový puding
100 g cukru
1 balík vanilkový cukor
250 gramov hera maslová
Poleva :
150 ml smotany na šľahanie
200 g biela čokoláda
Ozdoba:
50 ml smotany na šľahanie
25 g tmavá čokoláda
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom.
Pridáme olej a vodu.
Nakoniec pridáme orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva.
Z bielkov všľaháme sneh.
K žĺtkovej zmesi pridáme vyšľahaný sneh.
Navrstvíme na plech vystlaný papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou.
Upečieme korpus pri 200 stupňov, pečieme asi 25 min.
Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
Krém:
Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešanie necháme vychladnúť.
Potom zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
Poleva:
Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu.
Vychladnutú polevu natrieme na plnku.
Ozdoba:
V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú.
Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby nám vznikla mozaika.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)