plny-hrniec_transparent_negativ.png

GENIÁLNE orechové rezy s bielou čokoládou: Najlepší zákusok, aký poznám, pečiem ho už 20 rokov!

Vynikajúci recept ku kávičke alebo na rodinnú oslavu,

Zákusok z orechového cesta a čokolády si zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

6 kusy vajec

150 gramov kr. cukor

50 ml oleja

100 ml vody

250 g polohr. múky

1 balík prášok do pečiva

150 g vlašské orechy

lekvár malinový

Plnka :

700 ml mlieka

2 balíky mandľový puding

100 g cukru

1 balík vanilkový cukor

250 gramov hera maslová

Poleva :

150 ml smotany na šľahanie

200 g biela čokoláda

Ozdoba:

50 ml smotany na šľahanie

25 g tmavá čokoláda

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom.

Pridáme olej a vodu.

 

 

Nakoniec pridáme orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva.

Z bielkov všľaháme sneh.

K žĺtkovej zmesi pridáme vyšľahaný sneh.

Navrstvíme na plech vystlaný papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou.

Upečieme korpus pri 200 stupňov, pečieme asi 25 min.

Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.

Krém:

 

 

Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešanie necháme vychladnúť.

Potom zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.

Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

Poleva: 

 

 

Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu.

Vychladnutú polevu natrieme na plnku.

Ozdoba:

V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú.

Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby nám vznikla mozaika.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes