Očarujúce rezy s orechmi a cappuccino krémom – Bez múky: Keď ich nakrájate, na ostatné zákusky sa hneď zabudne!

Fantastický zákusok na slávnostné aj všedné príležitosti. A je celkom bez múky!

Fantastický zákusok na slávnostné aj všedné príležitosti. A je celkom bez múky!

Potrebujeme:

Cesto:

  • 5 ks žĺtky
  • 5 ks bielky
  • 60 g cukor kryštálový
  • 120 g orechy vlašské pomleté

Cappuccino krém:

  • 600 ml mlieko
  • 2 balíčky zlatý klas
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 300 g kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 2 PL orechové cappuccino v prášku
  • 3 PL čokoládové cappuccino v prášku
  • 1 PL kakao

Na vrch:

  • 500 ml smotany na šľahanie a 2 bal. stužovača do šľahačky

Postup:

Najprv si spravíme orechové cesto: Vaječné bielky vyšľaháme do hustej peny. Potom vyšľaháme do penista vaječné žĺtky  a kryštálový cukor . Postupujeme primiešaním mletých orechov k vyšľahaným žĺtkom.

K zmesi orechov a žĺtkov opatrne (ručne) primiešame penu z bielkov. Miešame od spodku k vrchu tak, aby pena nespadla.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesto potom premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech s rozmermi 30 x 35 cm.

Orechové cesto pečieme v predhriatej  rúre 15 minút pri 180 stupňoch. Cesto je po upečení mimoriadne krehké a treba s ním zaobchádzať veľmi opatrne.

Ešte za tepla odstránime papier a zrežeme okraje tak, aby boli okraje čo najrovnejšie. Teraz celý plát rozrežeme na 4 rovnaké diely.

Krém:

Mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingové prášky uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej polovice primiešame práškové cappuccino orechové a do druhej časti čokoládové cappuccino a kakao.

Smotanu si vyšľaháme so stužovačmi

Vrstvíme zákusok:

Plát cesta, svetlejší krém, plát cesta, tmavší krém, plát cesta, svetleší krém, plát cesta a vyšľahaná šľahačka.