plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechové mini-koláčiky na jeden ham: Sú také jednoduché a výborné, že vám už ani nenapadne kupovať sladkosti z obchodu!

Tieto koláčiky sa dajú robiť na rôzne spôsoby, my však najviac obľubujeme tento s orechovou penou. Keď sa upečú, môžete ich navzájom lepiť pomocou džemu, prípadne môžete džem použiť priamo na pečenie – je to na vás, koláčiky sú výborné na všetky spôsoby.

Tieto koláčiky sa dajú robiť na rôzne spôsoby, my však najviac obľubujeme tento s orechovou penou. Keď sa upečú, môžete ich navzájom lepiť pomocou džemu, prípadne môžete džem použiť priamo na pečenie – je to na vás, koláčiky sú výborné na všetky spôsoby.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

2 žĺtky

40 g práškového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

125 g masla alebo margarínu

3 lyžičky kyslej smotany

Na penu:

2 bielky

125 g práškového cukru

125 g mletých orechov vlašských

Postup:

Všetky prísady na cesto vymiešame, rozvaľkáme a vykrojíme malé kolieska. Uložíme na pelch vystalný papierom na pečenie. Z bielkov, cukru a orechov ušľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame aj orechy a cukor. Hmotu dávkujeme na jednotlivé kolieska pomocou lyžičky alebo ozdobného vrecúčka. Takto pripravené koláčiky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 10-12 minút.

Upečené koláčiky môžeme lepiť pomocou džemu, prípadne dávkujeme džem priamo na cesto – pod bielkovú čiapočku a dáme piecť takto.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes