Tieto koláčiky sa dajú robiť na rôzne spôsoby, my však najviac obľubujeme tento s orechovou penou. Keď sa upečú, môžete ich navzájom lepiť pomocou džemu, prípadne môžete džem použiť priamo na pečenie – je to na vás, koláčiky sú výborné na všetky spôsoby.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
2 žĺtky
40 g práškového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
125 g masla alebo margarínu
3 lyžičky kyslej smotany
Na penu:
2 bielky
125 g práškového cukru
125 g mletých orechov vlašských
Postup:
Všetky prísady na cesto vymiešame, rozvaľkáme a vykrojíme malé kolieska. Uložíme na pelch vystalný papierom na pečenie. Z bielkov, cukru a orechov ušľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame aj orechy a cukor. Hmotu dávkujeme na jednotlivé kolieska pomocou lyžičky alebo ozdobného vrecúčka. Takto pripravené koláčiky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 10-12 minút.
Upečené koláčiky môžeme lepiť pomocou džemu, prípadne dávkujeme džem priamo na cesto – pod bielkovú čiapočku a dáme piecť takto.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)