Vyskúšajte neuveriteľne lahodný recept na nepečenú čokoládovú tortu s orieškami.
Túto tortu musím u nás pripravovať takmer pravidelne, keďže deti po nej stále túžia.
Úžasná farebná čokoládová torta podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Leckere Minute.
Potrebujeme:
400 g sušienok
100 g vlašských orechov
50 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
50 g kakaa
200 ml mlieka
120 g masla
120 g mliečnej čokolády
100 g smotany na šľahanie
40 g bielej čokolády
1 PL smotany na šľahanie
Postup:
Do veľkej misy nalámeme sušienky.
Pridáme nasekané orechy (trochu si odložíme na ozdobenie) a zamiešame.
Do menšieho hrnca pridáme cukor, vanilkový cukor a kakao.
Dôkladne premiešame.
Potom pridáme mlieko, dôkladne vymiešame.
Zahrejeme na strednom ohni.
Do kakaovej zmesi pridáme mäkké maslo a miešame, kým sa úplne nerozpustí.
Kakaovú zmes prelejeme do misy so sušienkami a dobre premiešame.
Sušienkovú zmes preložíme do formy na tortu po krajoch vystlanej fóliou.
Rovnomerne ju zarovnáme.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme smotanu.
Dobre premiešame, kým nevznikne krém.
Do menšej misky s nalámanou bielou čokoládou pridáme smotanu.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Dobre premiešame.
Tmavú čokoládu nanesieme na sušienkovú zmes vo forme.
Ďalšiu vrstvu pridáme krém z bielej čokolády.
Pomocou špajle vytvoríme vzor podľa vlastnej fantázie.
Nakoniec z kraja po celom obvode pridáme nasekané orechy.
Tortu vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky.
Po zachladení odstránime formu, fóliu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU