Orechová torta hotová za 10 minút: Zamiluje si ju celá rodina, budete ju pripravovať každý deň!

Vyskúšajte neuveriteľne lahodný recept na nepečenú čokoládovú tortu s orieškami.

Túto tortu musím u nás pripravovať takmer pravidelne, keďže deti po nej stále túžia.

 

 

Úžasná farebná čokoládová torta podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Leckere Minute.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g sušienok

100 g vlašských orechov

50 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

50 g kakaa

200 ml mlieka

120 g masla

120 g mliečnej čokolády

100 g smotany na šľahanie

40 g bielej čokolády

1 PL smotany na šľahanie

Postup:

Do veľkej misy nalámeme sušienky.

 

 

Pridáme nasekané orechy (trochu si odložíme na ozdobenie) a zamiešame.

Do menšieho hrnca pridáme cukor, vanilkový cukor a kakao.

Dôkladne premiešame.

 

 

Potom pridáme mlieko, dôkladne vymiešame.

Zahrejeme na strednom ohni.

Do kakaovej zmesi pridáme mäkké maslo a miešame, kým sa úplne nerozpustí.

 

 

Kakaovú zmes prelejeme do misy so sušienkami a dobre premiešame.

Sušienkovú zmes preložíme do formy na tortu po krajoch vystlanej fóliou.

Rovnomerne ju zarovnáme.

 

 

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme smotanu.

Dobre premiešame, kým nevznikne krém.

Do menšej misky s nalámanou bielou čokoládou pridáme smotanu.

 

 

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

Dobre premiešame.

Tmavú čokoládu nanesieme na sušienkovú zmes vo forme.

 

 

Ďalšiu vrstvu pridáme krém z bielej čokolády.

Pomocou špajle vytvoríme vzor podľa vlastnej fantázie.

Nakoniec z kraja po celom obvode pridáme nasekané orechy.

Tortu vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky.

 

 

Po zachladení odstránime formu, fóliu a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay