Výborný recept,tentokrát úplne bez múky. Ak chcete ešte zdravšiu verziu, odporúčam vymeniť klasický cukor za brezový cukor, sirup z agáve alebo med.
Potrebujeme:
Cesto:
7 vajec
7 polievkových lyžíc trstinový cukor
100 gramov mletých orechov
1⁄2 balík prášku do pečiva
Krém:
1 liter mlieka
2 kusy zlaté klasy
2 polievkové lyžice trstinového cukru
1 kus vanilkový cukor
40-50 g čokolády na varenie
250 ml kyslá smotana
Smotanová vrstva:
250 g mascarpone
250 ml šľahačková smotana
1 polievková lyžica práškový cukor
1 čajová lyžička vanilková esencia
Postup:
Cesto:
Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Žĺtky prešľaháme so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme aj s orechmi zmiešanými s práškom do pečiva. Pečieme na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s s vašou rúrou. Po upečení dáme dole papier a korpus necháme vychladnúť.
Pudingová vrstva:
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame čokoládu, smotanu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Rozotrieme na korpus a dáme schladiť do chladničky.
Smotanová vrstva:
Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, mascarpone premiešame s vanilkovou esenciou, obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na pudingovú náplň. Šlahačky môžete dať aj viac, mascarpone vynechať. Necháme aspoň hodinu postáť v chladničke.
Poznámka: korpus môžete potrieť džemom, alebo pokvapkať uvarenou kávou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor: Majka