plny-hrniec_transparent_negativ.png

Oravské rezne: Výborné zapekané mäso s hubami a bohatou oblohou – 30 minút a sú na stole, tromfnú aj klasiku v trojobale!

Vynikajúci recept na obložené oravské rezne. Sú vynikajúce a už k nim naozaj netreba nič pridávať.

Potrebujeme:

Zemiaky – 500 g
Bravčové karé – 700 g
Soľ – 1/2 lyžičky
Korenie na bravčové mäso – 1/2 lyžičky
Čierne korenie podľa chuti
Sušený cesnak – 1/3 lyžičky
Šampiňóny alebo iné huby – 200 g
Cibuľa – 1 ks
Paradajky -2 ks
Rastlinný olej – 2 polievkové lyžice
Vajec -1 ks
Múka – na obaľovanie
Syr – 120 g
Kyslá smotana alebo majonéza – 5 polievkových lyžíc

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode domäkka. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme pod fóliou a ochutíme soľou a korením na bravčové mäso.

Nakrájame cibuľku, tiež nakrájame huby. Na panvici na troche oleja orestujeme huby – ochutíme. Paradajky nakrájame na plátky.

Uvarené zemiaky roztlačíme a s trochou mlieka alebo sladkej smotany vypracujeme klasické zemiakové pyré.

Rozbijeme vajíčko, v inej miske rozbijeme múku. Mäso obalíme vo vajíčku, v múke, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky rajčín, cibuľu, navrstvíme orestované huby, zemiakové pyré a nakoniec aj strúhaný syr. Ako posledné navrstvíme na vrch kyslú smotanu alebo majonézu a dáme piecť.  Pečieme na 190 stupňov asi 30 -40 minút.

 

Najlepšie recepty na dnes