Vynikajúci recept na obložené oravské rezne. Sú vynikajúce a už k nim naozaj netreba nič pridávať.
Potrebujeme:
Zemiaky – 500 g
Bravčové karé – 700 g
Soľ – 1/2 lyžičky
Korenie na bravčové mäso – 1/2 lyžičky
Čierne korenie podľa chuti
Sušený cesnak – 1/3 lyžičky
Šampiňóny alebo iné huby – 200 g
Cibuľa – 1 ks
Paradajky -2 ks
Rastlinný olej – 2 polievkové lyžice
Vajec -1 ks
Múka – na obaľovanie
Syr – 120 g
Kyslá smotana alebo majonéza – 5 polievkových lyžíc
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode domäkka. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme pod fóliou a ochutíme soľou a korením na bravčové mäso.
Nakrájame cibuľku, tiež nakrájame huby. Na panvici na troche oleja orestujeme huby – ochutíme. Paradajky nakrájame na plátky.
Uvarené zemiaky roztlačíme a s trochou mlieka alebo sladkej smotany vypracujeme klasické zemiakové pyré.
Rozbijeme vajíčko, v inej miske rozbijeme múku. Mäso obalíme vo vajíčku, v múke, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky rajčín, cibuľu, navrstvíme orestované huby, zemiakové pyré a nakoniec aj strúhaný syr. Ako posledné navrstvíme na vrch kyslú smotanu alebo majonézu a dáme piecť. Pečieme na 190 stupňov asi 30 -40 minút.