plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší spôsob ako zužitkovať ryžu, ktorá vám ostala z predošlého obeda: Vyskúšajte ju takto opražiť s vajíčkom, je to mňamka!

Pripravte si túto chutnú opraženú ryžu s vajíčkom podľa receptu z youtube a určite si pochutíte!

Takto výborne zužitkujete ryžu, ktorá vám ostala z predchádzajúceho dňa a pripravíte chutné jedlo. 

 

Potrebujeme:

uvarenú ryžu (môže byť aj z predchádzajúceho dňa)

3 vajcia

1 cibuľu

1 mrkvu

2 párky

mrazený hrášok

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

rastlinný olej

Postup:

Ryžu si v miske trochu premiešame.

Do dvoch misiek si oddelíme žĺtky a bielky. 

 

 

Žĺtky rozmiešame, vylejeme na ryžu.

Rovnomerne premiešame. 

 

 

Cibuľu si očistíme.

Nakrájame nadrobno. 

 

 

Mrkvu si očistíme.

Takisto nakrájame na malé kúsky. 

 

 

Párky si prekrojíme pozdĺžne.

Nakrájame na malé kúsky. 

 

 

Hrášok uvaríme vo vode asi 3 minúty.

Potom scedíme.

 

 

Na panvicu si nalejeme olej, orestujeme cibuľku.

Pridáme aj ostatnú zeleninu, spolu s párkami. 

Nateraz odoberieme z panvice na tanier a použijeme neskôr.

 

 

Teraz si na čistú panvicu nalejeme olej, rozohrejeme a pridáme ryžu s vajíčkom.

Pražíme asi 2 minútky, potom premiešame.

Následne pridáme aj bielky. 

Do ryže primiešame aj zeleninu s párkami, ktorú sme si predtým odložili.

Hotovo.

Môžeme posypať sezamovými semiačkami a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes