Opilecká polievka: Starý recept na najlepšiu maďarskú polievku, ktorá vás zaručene postaví na nohy!

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty

200 g pikantné maďarskej klobásy

200 g údené mäso

125 ml sladkej smotany 33%

1 veľká cibuľa

...

1 veľký strúčik cesnaku

rasca

korenie

celé nové korenie

korenie mleté

3 bobkové listy

1 lyžica mletej červenej papriky sladkej

2 lyžičky mletej červenej papriky pálivej

2 lyžice múky

4 lyžice oleja

voda

kryštálový cukor

ocot

Postup:

Kapustu prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska.

Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme.

Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.

Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť.

Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu. Dochutíte si ako to máte radi!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty