Zabudnite na obyčajnú omeletu, toto ohúri každého: Nalejte vaječnú zmes na panvicu takto, keď uvidíte výsledok už to nebudete robiť inak!

Tento trik pri príprave omelety sme ešte nikdy nevideli, ale určite stojí za vyskúšanie. Predviedol ho šéfkuchár v istej reštaurácií a odvtedy doslova valcuje internet. Keď budete omeletu nabudúce pripravovať, neváhate to skúsiť – je ako obláčik!

Omeleta ako obláčik – trik je v obyčajnom site!

 

Potrebujeme:

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku soli

2 lyžice masla – rozpusteného

1 a 1/2 lyžice kyslej smotany

Postup:

Vymiešame si cesto ako klasicky – vidličkou rozšľaháme vajcia, pridáme vychladnuté rozpustené maslo, smotanu, ochutíme a premiešame. Teraz si pripravíme obyčajné sitko. Teraz si treba sitko položiť nad rozohriatu panvicu (ak máte neprilnavý povrch, netreba ani mastiť, ak nie, potrite trochou oleja. Potom rýchlo vlejte zmes cez sito a pritom ním jemne krúžte, aby sa zmes rovnomerne rozložila na panvicu. Zmes bude nadýchaná a bude rásť – zľahka s ňou prejdeme sitkom, aby sme ju trochu uhladili. Potom už stačí naozaj len minútka a máme hotovo.

Toto sú ďalšie kulinárske tipy a triky:

onion-664x373

Aby ste zmiernili typický zápach a štipľavú chuť surovej cibule, vložte ju do studenej vody s kockami ľadu. To pomôže neutralizovať zlúčeniny síry, ktoré sú zodpovedné za prenikavý zápach a štipľavú chuť.

Béarnaise_sauce_with_Tarragon_garnish

Ak obľubujete omáčky, avšak prekáža vám príliš veľké množstvo tuku, pomôže vám obyčajný biely chlieb. Vezmite krajec suchého chleba a vložte ho do hotovej omáčky. Nechajte namočený niekoľko minút a následne vyberte. Chlieb do seba nasaje prebytočný tuk. Ak máte domácich miláčikov, takémuto chlebíku sa určite potešia.

grid-cell-30494-1458310753-5-664x373

Ak pripravujete sendviče, uistite sa, že maslo aj syr sú pred prípravou izbovej teploty. Maslo sa bude lepšie rozotierať a syr neoschne.

coffee-664x373

Pri príprave kávy je skvelým tipom, pridať do nej štipku soli, vďaka čomu zbavíte kávu horkosti. Štipka pridanej škorice v káve podčiarkne lahodnú chuť tohto nápoja.

stock-664x373

Ak pri varení príloh nahradíte vodu vývarom – získate omnoho lepšie chute.

Cream_Sauce_For_Vegetables

Aby sa smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky. Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

20110314-salt

Pri príprave steakov používajte namiesto bežnej soli morskú alebo košér soľ. Jódovaná soľ nezbaví mäso špecifického zápachu krvi, ktorý môže pokaziť výsledok. Zvyšné dve soli tento zápach neutralizujú.

clipboard-664x220

Ak chcete získať mäkšie a šťavnatejšie mäso, pridajte k nemu pred tepelnou úpravou zmes vaječných bielkov a kukuričného škrobu. Táto kombinácia je tiež skvelá ako základ pre marinádu.

2o6vyq7sxcepllg-xtysiw-article-664x219
Upečte perfektný koláč aj bez receptu. Pred pečením sa uistite, že váha cukru je rovnaká ako váha oleja a váha cukru a oleja je rovnaká ako váha múky a vajec.

baking-664x373

Pri pečení pridajte do cesta štipku soli. Tá podporí sladkú chuť výsledného dezertu.

7e4816-664x219

K duseným pokrom a do omáčok pridajte sladkú horčicu alebo trochu arašidového masla. Pokrmy budú mať lepšiu a plnšiu chuť.

111-664x221

Ak pripravujte volské oko, prilejte na panvicu k vajciam vodu a panvicu prikryte. Výsledok bude takmer rovnako dobrý, ako keď pripravujte lahodné stratené vajce.

vinegar-664x373

Pridajte niekoľko kvapiek balsamicového octu do všetkých jedál z ovocia, zeleniny a cestovín. Ocot je nielen veľmi chutný, ale pôsobí aj antibakteriálne a má silné protizápalové účinky.

recipes100820-solar-cooked-organic-potatoes

Aby vám zemiaky varené v šupke nepopraskali, pridajte do vody trochu jablčného octu.

burger-664x373

Pri príprave hamburgerov pridajte k mäsu aj trochu strúhanky. Vďaka strúhanke sa hamburgery nebudú počas pečenia rozpadať.

browningmeat-664x373

Ak chcete pripraviť skutočnú delikatesu – karamelizované mäso. Na panvici rozpustite maslo spolu s dvomi lyžicami cukru. Potom pridajte mäso a orestujte v tejto zmesi. Získate tak výnimočne chutný výsledok.

dough-664x373

Ak chcete, aby malo cesto na povrchu chrumkavé – štruktúrované vrstvy kôry, pridajte do cesta trochu vodky. Alkohol sa počas varenia vyparí a vaše cesto bude vo vnútri mäkké a na povrchu chrumkavé.

scrambled-664x373

Pri príprave vajec na praženicu k nim pridajte kukuričný škrob. Škrob zlepší chuť výsledného pokrmu a zároveň urýchli proces varenia.

Baking-soda-uses-664x347

Ak chcete jemnejšie mäso, posypte ho pred ďalšou úpravou jedlou sódou. Mäso bude jemnejšie a lahodnejšie.

grid-cell-31614-1458335481-13-664x219

Ak chcete mäso skutočne dobre upiecť, najskôr ho nasoľte a potom opláchnite a vysušte.

icedtea-664x373

Pri príprave ľadového čaju, pridajte do tekutiny trochu jedlej sódy. Sóda odstráni z čaju horkosť.