zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

3 hrste medvedieho cesnaku zalejte olejom a pamätajte si TENTO recept na celý život: Najväčšia pomoc na hlien v pľúcach, nespavosť a prechladnutie!

Sezóna medvedieho cesnaku nám pomaly ale isto začína. Ak si ho pôjdete na jar natrhať, rozhodne si spomeňte na tento recept.

Málokto totižto vie, čo dokáže medvedí cesnak, ak ho zaljete olejom, necháte poriadne vylúhovať a následne užívate.

Tento recept je fantastický nielen na posilnenie imunity, ale aj na riešenie mnohých ďalších zdravotných problémov.

Na čo pomáha cesnak v oleji?

 

 

– pomáha pri liečbe modrín a zle sa hojacich rán

– podporuje imunitu, zvyšuje obranyschopnosť

– pomoc pri chrípke a prechladnutí

– podporuje zdravé chudnutie – stimulácia metabolizmu

– prečistí obličky, močové cesty, podporuje močenie

 

 

– pomáha pri zlepšení pamäte

– pri respiračných chorobách

– blahodárne pôsobí na črevá i žalúdok

– pomáha proti nespavosti

– detoxikácia pľúc – znižuje škodlivý vplyv nikotínu na ľudský organizmus

– čistí zahlienené pľúca, priedušky a zmierňuje dýchacie ťažkosti

– čistí organizmus a pečeň

– zlepšuje vzhľad pokožky

– zmierňuje problémy s osteoporózou a artritídou

Potrebujeme:

 

 

80 – 90 g medvedieho cesnaku

500 ml olej olivový

Postup:

 

 

Medvedí cesnak umyť a každý list opatrne usušiť utierkou /alebo papierovou rolkou/.

Listy nechať ešte obschnúť asi 1 h na pracovnej doske (listy nesmú byť prekryté).

Nakoľko v oleji nesmie byť voda.

Cesnak nakrájať na malé kúsky a dať do fľaše.

 

 

Zaliať olejom a ak ho chcete len na konzumáciu, môžte pridať aj chilli papriky (umyté, osušené, bez semienok).

Premiešať – aby neostali vo fľaše bublinky vzduchu, cesnak ešte potlačiť, aby bol pod olejom.

Dať do chladničky – ak vám cesnak vypláva na povrch, po 2 dňoch opäť pritlačiť(už bude mäkší), aby bol zaliaty olejom.

 

 

V chladničke držať aspoň 3 týždne (fľaša musí byť dobre zatvorená).

Potom scediť cez hustú gázua opäť naliať do fľaše.

V chladničke môže stáť aj jeden rok, ak ste netrpezliví-môžete už aj po týždni konzumovať.

Užívame každý deň po lyžičkách, prípadne na chutenie do jedál – ide o výbornú prísadu napríklad do šalátov.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie