Fantastická kuracia lahôdka len z 3 prísad: Rozkrojiť, naplniť a zabaliť – to je všetko, chuť prekvapí aj náročných!

1_226.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Jednoduchá, chutná a skvelá mäsová pochúťka!

Potrebujeme:

4 celé kuracie prsia
300 g feta syr
Plátky slaniny

Na omáčku (voliteľné):

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
pažitka

Postup:

Kuracie prsia sa umyjú a narežú pozdĺžne, aby vznikla kapsa. Do kapsy vložíme plátky syra feta a posypeme soľou a korením.  Teraz každý kúsok mäsa zabalíme do plátkov slaniny.

2_174.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Predhejeme rúru, nastavíme ju na funkciu gril. Mäso vložíme na plech, prikryjeme fóliou a vo vyhriatej rúre necháme 5 minút, potom 25-30 minút bez fólie, aby sa dobre opekalo. Nemusíte podlievať vodou, pretože mäso pustí šťavu.

3_125.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Kým je mäso opečené, roztlačíme cesnak, primiešame kyslú smotanu, nakrájame natenko pažítku a všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a korením.

Mäsko podávame s touto omáčkou a čerstvým šalátom.