Výborné jedlo z obyčajného pečiva – žemle môžu byť pokojne aj staršie. Ochutnajte, stojí to za to!
Potrebujeme:
8 žemlí
500 g mletého mäsa
100 g tvrdého syra
1 malú cibuľku
2 lyžičky soli
1 lyžičku mletého korenia
1-2 lyžice ostrého kečupu – alebo obyčajného, ak nechcete pálivé
Mletú pálivú papriku
1 strúčik cesnaku
1 lyžičku oregana
Postup:
Na troške oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso a osmažíme. Pridáme koreniny, cesnak, kečup, nakrájané paradajky a necháme na plameni asi 10-15 minút.
Zatiaľ zapneme rúru na 190 stupňov a zo žemličiek vyberieme vnútro, aby sme si urobili akési misky. Navrstvíme do nich zmes mletého mäsa, posypeme syrom a vložíme do rúry na asi 15 minút. To je všetko, pochúťka ako lusk je hotová – dve žemle sú na špeciálne želanie bez syra. :-)