Toto ide u nás doma na dračku: Ohnivé žemle nemôžu chýbať ani na jednej oslave!

Výborné jedlo z obyčajného pečiva – žemle môžu byť pokojne aj staršie. Ochutnajte, stojí to za to!

Výborné jedlo z obyčajného pečiva – žemle môžu byť pokojne aj staršie. Ochutnajte, stojí to za to!

Potrebujeme:

8 žemlí

500 g mletého mäsa

100 g tvrdého syra

1 malú cibuľku

2 lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku mletého korenia

1-2 lyžice ostrého kečupu – alebo obyčajného, ak nechcete pálivé

Mletú pálivú papriku

1 strúčik cesnaku

1 lyžičku oregana

Postup:

Na troške oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso a osmažíme. Pridáme koreniny, cesnak,  kečup, nakrájané paradajky a necháme na plameni asi 10-15 minút.

Zatiaľ zapneme rúru na 190 stupňov a zo žemličiek vyberieme vnútro, aby sme si urobili akési misky. Navrstvíme do nich zmes mletého mäsa, posypeme syrom a vložíme do rúry na asi 15 minút. To je všetko, pochúťka ako lusk je hotová – dve žemle sú na špeciálne želanie bez syra. :-)