plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ohnivá krkovička v marináde: Chystajte si najväčší plech, toto je neskutočná pochúťka!

Výborný recept, ktorý mám z internete, ale ešte som ho trochu vylepšila pálivou papričkou, lebo máme radi pikantné jedlá. Toto jedlo si pochvaľuje každý a že je skutočne výborné spoznáte tak, že každý si hneď pýta recept. :-)

Výborný recept, ktorý mám z internete, ale ešte som ho trochu vylepšila pálivou papričkou, lebo máme radi pikantné jedlá.

 

 

Toto jedlo si pochvaľuje každý a že je skutočne výborné spoznáte tak, že každý si hneď pýta recept. :-)

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov nakrájaných

9 plátkov krkovičky

Soľ

10 strúčikov cesnaku

2 veľké ciuble nakrájane nadrobno

1 menšiu červenú cibuľku nakrájanú na štvrtinky

Marináda:

 

 

4 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

10 lyžíc pikantného kečupu (ja doň pridávam ešte trochu pálivej papričky)

1 lyžicu medu

1 lyžicu červenej sladkej papriky

1 lyžičku čierneho korenia

Postup:

V samostatnej miske si zmiešame všetky prísady na marinádu.

 

 

Zemiaky osolíme a uložíme na vymastený plech s vyššími okrajmi.

Medzi zemiaky uložíme aj červenú cibuľku.

Mäsko naklepeme pod fóliou, osolíme a uložíme na zemiaky.

 

 

Dobre potrieme pretlačeným cesnakom (ja zvyknem aj pootáčať) a zľahka potrieme trochou marinády.

Necháme aspoň chvíľu odležať – aj 15-20 minút postačí.

Potom posypeme nakrájanou cibuľkou a prelejeme zvyškom marinády.

 

 

Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 60 minút pri teplote 180 stupňov.

Potom alobal zložíme a dáme ešte na 20-30 minút zapiecť odkryté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Julka V.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes