Ohnivá krkovička v marináde: Chystajte si najväčší plech, toto je neskutočná pochúťka!

Výborný recept, ktorý mám z internete, ale ešte som ho trochu vylepšila pálivou papričkou, lebo máme radi pikantné jedlá. Toto jedlo si pochvaľuje každý a že je skutočne výborné spoznáte tak, že každý si hneď pýta recept. :-)

Výborný recept, ktorý mám z internete, ale ešte som ho trochu vylepšila pálivou papričkou, lebo máme radi pikantné jedlá. Toto jedlo si pochvaľuje každý a že je skutočne výborné spoznáte tak, že každý si hneď pýta recept. :-)

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov nakrájaných

9 plátkov krkovičky

Soľ

10 strúčikov cesnaku

2 veľké ciuble nakrájane nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 menšiu červenú cibuľku nakrájanú na štvrtinky

Marináda:

4 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

10 lyžíc pikantného kečupu (ja doň pridávam ešte trochu pálivej papričky)

1 lyžicu medu

1 lyžicu červenej sladkej papriky

1 lyžičku čierneho korenia

Postup:

V samostatnej miske si zmiešame všetky prísady na marinádu.

Zemiaky osolíme a uložíme na vymastený plech s vyššími okrajmi. Medzi zemiaky uložíme aj červenú cibuľku. Mäsko naklepeme pod fóliou, osolíme a uložíme na zemiaky. Dobre potrieme pretlačeným cesnakom (ja zvyknem aj pootáčať) a zľahka potrieme trochou marinády. Necháme aspoň chvíľu odležať – aj 15-20 minút postačí. Potom posypeme nakrájanou cibuľkou a prelejeme zvyškom marinády.

Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 60 minút pri teplote 180 stupňov. Potom alobal zložíme a dáme ešte na 20-30 minút zapiecť odkryté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Julka V.