Odveký recept na zabudnuté slané pečivo: Starodávny recept, ktorý by mal poznať každý!

Pripravte si doma chrumkavé slané tyčinky z klasického nemeckého lístkového cesta.

Recept je jednoduchý a výsledok vás milo prekvapí.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Einfache Rezepte na lahodné slané tyčinky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

100 g hladkej múky

250 g masla

200 g hladkej múky

1 žĺtok

2 PL octu

100 ml vody

1 ČL soli

Na potretie:

1 vajce

soľ

rascu

Postup:

Na tvrdú podložku nasypeme múku a pridáme maslo.

Maslo roztlačíme rukami.

Vymiesime, vytvarujeme do tvaru štvorca a vložíme do chladničky.

 

 

Do misky pridáme múku, žĺtok, vodu, ocot, soľ.

Mixérom vymiesime cesto.

Cesto vyložíme na pomúčenú podložku a valčekom ho rozvaľkáme.

 

 

Strednú časť cesta necháme hrubšiu.

Do stredu položíme maslové cesto, obalíme ho, rozvaľkáme, preložíme na tretiny.

Vložíme na 15 minút do chladničky.

 

 

Cesto po vybratí z chladničky valčekom rozvaľkáme.

Potom ho preložíme zo strán do stredu, na polovicu (viď video) a vložíme na 15 minút do chladničky.

 

 

Cesto rozvaľkáme.

Preložíme na polovicu a opäť vložíme do chladničky na 15 minút.

Tento proces zopakujeme ešte raz.

 

 

Podložku aj s valčekom pomúčime.

Cesto rozvaľkáme do tvaru veľkého štvorca.

V malej miske rozšľaháme vajce a potrieme ním cesto.

 

 

Cesto posypeme soľou, rascou a nakrájame na 32 častí v tvare tyčinky.

Tyčinky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút pri teplote 230°C.

Po upečení môžeme jemné tyčinky servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay