Odteraz už šupky z melóna nevyhodíte: Pripravte si tento neuveriteľne chutný recept!

Melónové šupky sú bohaté na vitamíny A, C, B6 a na minerály ako zinok, draslík a horčík.

 

 

 

Okrem toho obsahujú vysoké množstvo lykopénu, ktorý je silným antioxidantom schopným chrániť telo pred mnohými chorobami.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

A ďalším dôvodom, prečo nevyhadzovať melónové šupky je, že si z nich pripravíte lahodný domáci džem.

 

 

Nezvyčajný recept z youtube kanála ricette arabe na famózny melónový džem.

Potrebujeme:

600 g melónovej kôry

kôru z citróna alebo pomaranča

šťavu z jedného citróna alebo pomaranča

200 g kryštálového cukru (prípadne menej podľa želanej sladkosti)

 

 

Postup:

Melón nakrájame a odstránime dužinu.

Zvyšnú dužinu, ktorá ostala pri šupke, nožíkom odkrojíme.

Nakrájame na kocky.

 

 

Dužinu vložíme do hrnca.

Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

 

 

Ďalej pridáme citrónovú šťavu a cukor.

Premiešame, prekryjeme pokrievkou.

Necháme 30 minút odstáť.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Necháme variť 35-40 minút.

Po dovarení zmes rozšľaháme ručným mixérom.

 

 

Hrniec dáme späť na oheň.

Varíme, kým nedosiahneme žiadanú konzistenciu.

 

 

Džem preložíme do malej sklenenej nádoby.

Necháme ho vychladnúť.

 

 

Lahodný džem môžeme uchovať v chladničke až mesiac.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/3Em3Y-XVhz4

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay