plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odteraz už budem robiť ROLÁDU len takto: BEZ múky, najžiadanejší recept!

Pripravte si doma najchutnejšiu roládu, ktorá sa vám bude topiť v ústach.

Túto nadýchanú lahôdku si okamžite zamilujete.

 

 

Jednoduchý recept na najlahodnejšiu roládu z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.

Potrebujeme:

190 g bielkov

250 g práškového cukru

10 g vanilkového cukru

1 ČL citrónovej šťavy

20 g kukuričného škrobu

mandľové lupienky alebo pistáciové lupienky

Na krém:

 

 

120 ml smotany na šľahanie

220 g tvarohu

20 g práškového cukru

voliteľné (do krému):

pistáciový krém

Na plnku:

180 g jahôd alebo malín

1 ČL kryštálového cukru

2 ČL kukuričného škrobu

Postup:

Do hlbokej misky pridáme bielky.

Šľahačom ich rozšľaháme.

Počas šľahania pridáme vanilkový cukor.

 

 

Ďalej postupne pridávame cukor.

Šľaháme cca 15-20 minút.

Do krému vytlačíme citrónovú šťavu.

 

 

Potom preosejeme škrob.

Šľaháme ďalších 20 sekúnd.

Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme ho po celej ploche.

 

 

Na kréme urobíme pomocou formičky vlnovky a posypeme mandľami.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 150°C.

 

 

Po upečení preklopíme cesto na papier na pečenie.

V miske mixérom rozšľaháme jahody a precedíme ich cez sito do rajnice.

 

 

Potom pridáme škrob, cukor a špachtľou premiešame.

Zmes varíme na miernom ohni do zhustnutia a vložíme ju do cukrárskeho vrecka.

 

 

V miske mixérom rozšľaháme smotanu.

Pridáme tvaroh a cukor.

Vyšľaháme hustý krém.

 

 

Ak chcete, môžete použiť do krému aj pistáciový krém.

Krém rozotrieme na cesto a pár lyžíc necháme na ozdobu.

Potom pomocou vrecka nanesieme krém a cesto zrolujeme (viď video).

 

 

Rolku vložíme na dve hodiny do chladničky.

Roládu ozdobíme podľa želania a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unspalsh
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes