Zaveste toto vrecko kdekoľvek v dome a uvidíte, čo sa stane!

Tento trik zrejme pozná málokto, ale naozaj funguje.

 

 

Potrebujete naň len tri veci:

plastové vrecko

alobal

vodu

Účinok využijte najmä počas letnej sezóny.

 

 

Ak máte v lete problém s muchami alebo komármi, vyskúšajte ho.

Už žiadna škodlivá chémia, ktorá škodí zdraviu.

 

 

YouTube kanál JECA SVAŠTARICA radí, ako si poradiť s touto lietajúcou háveďou aj bez nej.

Potrebujeme:

1 pevné plastové vrecko

pevné gumičky

alobal

Postup:

 

 

Zoberieme si alobal.

Natrháme si ho na približne rovnaké časti. 

Tie následne vyformujeme do guľôčok.

 

 

A vložíme do vrecka.

To naplníme vodou a dôkladne zagumičkujeme.

 

 

Teraz vrecko zavesíme do miestnosti, kde chceme odpudiť muchy alebo komáre. 

Voda s alobalom pôsobí ako vizuálny odpudzovač.

Tento odpudzovač odráža svetlo a lietajúci hmyz to neznesie. 

Ďalšie využitie alobalu

Hliníková fólia sa stala produktom, ktorý sa bežne využíva v kuchyni pri balení a pečení, avšak zvládne toho ešte oveľa viac!

Aby ste využili všetky možnosti, ktoré alobal ponúka, naučte sa ako ho správne používať a pár trikov, kde všade môže byť užitočný.

Jednoduché riešenie, ktoré vám uľahčí život.

 

 

Alobal pri pečení

Jedna strana hliníkovej fólie je matná, zatiaľ čo druhá strana sa leskne.

Každá z nich má iné vlastnosti a v skutočnosti slúžia úplne iným účelom.

Keď sa jedlo chystáte upiecť, zabaľte ho matnou stranou fólie smerom von.

Dobre prepúšťa teplo a umožňuje správne prepečenie pokrmu.

Ako piecť s alobalom?

 

 

Jedna strana hliníkovej fólie je matná, zatiaľ čo druhá strana sa leskne proti svetlu.

Každý z nich má iné vlastnosti.

V skutočnosti slúži úplne iným účelom.

Chrumkavá kôrka

Ak máte radi do zlatista opečenú chrumkavú kôrku, potom použite pri pečení mäsa alobal nasledovným spôsobom.

Počas prvej etapy pečenia prikryte mäso alobalom, avšak nezabudnite ho pred koncom odstrániť aby sa kôrka pekne upiekla.

Ideálne je odstrániť alobal asi 5 – 10 minút pred dopečením. 

 

Mäso sa nevysuší

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie