Zabudnite na zemiakové placky nasiaknuté olejom: Ak ich pripravíte takto, budú ešte chutnejšie a nepriberiete z nich!

Prinášame vám perfektný tip, ako pripraviť zemiakové placky tak, aby boli ľahko stráviteľné a pritom fantasticky chutné!

Zemiaky samé o sebe nie sú potravinou, ktorú si treba odopierať kvôli štíhlej línie. Práve naopak, obsahujú síce množstvo sacharidov, ale tie sú pre naše telo nevyhnutné, sú významným zdrojom energie a zdravé telo ich dokáže rýchlo zužitkovať bez toho, aby sa ukladali vo forme tukových vankúšikov. V skutočnosti však nie sú problémom zemiaky samotné, ale spôsob, akým ich pripravujeme, ako aj to, čo k nim pridávame. Vyprážanie a kombinácia s omáčkami dokáže ich kalorickú hodnotu niekoľkonásobne nafúknuť. To býva aj častým problémom klasických zemiakových placiek vyprážaných na oleji. Prinášame vám perfektný tip, ako ich pripraviť tak, aby boli ľahko stráviteľné a pritom fantasticky chutné!

Potrebujeme:

4 stredne veľké zemiaky

25 g rozpusteného masla

120 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

10 g nadrobno nasekanej pažítky

2 vajcia

...

1 strúčiky cesnaku

1 lyžičku oregana

Soľ a čierne mleté korenie

Soľ a korenie

Postup:

Zemiaky nastrúhame a zalejeme ľadovou vodou. Premiešame a necháme 10 minút odstáť vo vode. Tým odstránime prebytočný škrob a zemiaky budú omnoho chrumkavejšie.

Ľadovú vodu zlejeme a vyžmýkame zo zemiakov. K zemiakom pridáme ostatné zložky a premiešame.

Premiešame a z cesta formujeme oválne placky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.

Podávame so zeleninou a sviežim dressingom z gréckeho jogurtu, pár kvapiek citróna, špetky soli a byliniek.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube/leckerschmecker