Odmietajú vaše deti polievku? Dajte im do nej hrocha!

Množstvo rodičov je nútených každý deň prekonať obedovú tortúru so svojimi ratolesťami, ktorým sa jednoducho nepozdáva to, čo pre nich servírujete.

Šikovná mamička Sandra Denneler sa s týmto problémom popasovala skutočne kreatívnym spôsobom. Jej ratolesti sa príliš nekamarátili s polievkami a omáčkami, preto vymyslela šikovný spôsob, ako ich spraviť pre deti atraktívnejšími. Svoj nápad našťastie posunula ďalej a množstvo rodičov sa môže inšpirovať je „chutnými“ trikmi.

Hroch v polievke

Vytvoriť hladného polievkového hrocha skutočne nie je vôbec náročné. Stačí vám chlebové cesto, maslo, čierne fazuľky a obľúbená polievka.

Ako na to?

Chlebové cesto si rozdeľte na menšie kúsky, z ktorých budete modelovať telo hrochov. Vytvorte podlhovastý ovál, ktorý bude slúžiť ako telo hrocha.

Vymodelujete dve malé guličky na ňufák a jednu väčšiu na hlavu. Telo aj hlavu s ňufákom spojíte dohromady na pripravenom plechu pokrytom papierom na pečenie. Stačí už len domodelovať uši a základ vášho hrocha je hotový.

Takto môžete vytvoriť ľubovoľný počet hrochov, podľa toho, koľko cesta máte k dispozícii.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vytvorených hrochov necháme ešte 15-20 minút podkysnúť (prikrite ich utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste). Za tento čas si predhrejeme rúru na 220 stupňov. Hrochov pečieme asi 20 minút – dokiaľ nie sú zlatisté na povrchu.

Hotových hrošíkov potrieme maslom a dozdobíme čiernymi fazuľkami tak, že vyrežeme nožom malé otvory na nozdry a oči. A teraz neostáva nič iné, len šup s nimi do polievkového kúpeľa.