plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dajte do šalátu toto a nebude vám z neho ťažko: Najlepší tip na vianočné hodovanie, môžete si dať pokojne aj dupľu!

Z tohoto šalátu vám zaručene nebude ťažko, stačí, ak doň dáte túto domácu majonézu namiesto tej obyčajnej – žiaden olej, žiadne surové vajce. Vyskúšajte domáci recept na majonézu trochu inak. Určite vám zachutí, je výborná do všetkých šalátov.

(Ak už máte šalát pripravený a zamiešaný aj s majonézou, odporúča sa nastrúhať doň 1 zelené jabĺčko, šalát sa tak odľahčí a bude ľahšie stráviteľný)

Potrebujeme:

2 vajcia uvarené natvrdo

200  ml kyslej smotany alebo biely jogurt

1 kopcovitú lyžičku horčice

2 lyžice octu alebo citrónovej šťavy

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

Štipku soli a cukru (naozaj len trošku)

Postup:

Z varených vajec použijeme len žĺtky (bielky môžeme použiť napríklad na obložený chlebík). Žĺtky popučíme vidličkou a premiešame, pridáme horčicu, soľ a mleté korenie. Napokon pridáme aj štipku cukru na vyrovnanie chutí. Premiešame a do hmoty po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu. Nakoniec postupne – po kvapkách pridávame ocot alebo citrónovú šťavu.  Zmes je dobré nakoniec rozmixovať ručných mixérom – získame tak hladkú nadýchanú konzistenciu bez hrudiek.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes