Z tohoto šalátu vám zaručene nebude ťažko, stačí, ak doň dáte túto domácu majonézu namiesto tej obyčajnej – žiaden olej, žiadne surové vajce. Vyskúšajte domáci recept na majonézu trochu inak. Určite vám zachutí, je výborná do všetkých šalátov.
(Ak už máte šalát pripravený a zamiešaný aj s majonézou, odporúča sa nastrúhať doň 1 zelené jabĺčko, šalát sa tak odľahčí a bude ľahšie stráviteľný)
Potrebujeme:
2 vajcia uvarené natvrdo
200 ml kyslej smotany alebo biely jogurt
1 kopcovitú lyžičku horčice
2 lyžice octu alebo citrónovej šťavy
¼ lyžičky čierneho mletého korenia
Štipku soli a cukru (naozaj len trošku)
Postup:
Z varených vajec použijeme len žĺtky (bielky môžeme použiť napríklad na obložený chlebík). Žĺtky popučíme vidličkou a premiešame, pridáme horčicu, soľ a mleté korenie. Napokon pridáme aj štipku cukru na vyrovnanie chutí. Premiešame a do hmoty po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu. Nakoniec postupne – po kvapkách pridávame ocot alebo citrónovú šťavu. Zmes je dobré nakoniec rozmixovať ručných mixérom – získame tak hladkú nadýchanú konzistenciu bez hrudiek.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika