plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som skúsila francúzske halušky, iné už ani nerobím: Žiadne zemiaky a sú neskutočne jemné – vyjedajú sa rovno z hrnca!

Fantastický recept na domáce halušky na francúzsky spôsob, sú nesmierne jemné a lahodné. Najlepšia príloha ku všetkému!

Postup:

40 dag hl. múky
6 lyžíc masla (nie kopcovité)
3 vajcia
150 ml vody
soľ na chuť

Postup:

Maslo vymiešame s vajíčkami, pridáme preosiatu múku, vodu a dôkladne premiešame. S cestom je dobré pracovať a drevenej doske. Potom lyžičkou hádžeme do vriacej vody jednotlivé halušky (lyžičku si vždy namočíme do vody) a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Podávame ako klasické halušky s omáčkami aj do polievky. K paprikášu sú absolútne dokonalé.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes