Sladká chuť koláča, kyslý džem a šťavnaté ovocie sú kombináciou, ktorá poteší aj tie najnáročnejšie jazýčky.
„Snehuliak v trópoch“ je vianočným hitom, ktorý sa určite stane obľúbeným dezertom vašej rodiny.
Tento elegantný, no zároveň nenáročný dezert si získal srdcia mojej rodiny a stal sa absolútnym hitom.
Famózny recept na najlahodnejší makový dezert s ovocím a džemom z portálu pysznosci.
Vianoce sú obdobím, kedy sú stoly plné pochúťok a gazdinky medzi sebou súťažia vo vytváraní nových, lákavých chutí.
Jeden dezert spôsobil revolúciu v našom vianočnom menu – „snehuliak v trópoch“.
Vyskúšajte túto jedinečnú delikatesu aj vy.
Garantujeme, že vaša rodina bude nadšená.
Ja osobne som recept vyskúšal a odvtedy už iný dezert na Vianoce nepripravujem.
Dezert „snehuliak v trópoch“ je kráľom vianočného stola
Tradičné vianočné pečenie, aj keď ho tak milujeme, môže niekedy omrzieť.
Preto sa oplatí siahnuť po niečom novom, niečom, čo zmení štandardy a stane sa hviezdou vianočného menu.
Sladký nadýchaný a voňavý dezert, ktorý je ako stvorený na vianočný stôl.
„Snehuliak v trópoch“ je kombináciou piškóty, krému, ovocia a čokolády.
Ide o lahôdku, ktorá poteší aj najnáročnejších maškrtníkov.
Na prípravu dezertu potrebujeme:
(plech s rozmermi 24 cm x 24 cm)
Na svetlú piškótu:
1/2 šálky hladkej múky
1/3 šálky kryštálového cukru
2 celé vajcia
8 žĺtkov
1 ČL prášku do pečiva
Na makovú piškótu:
1/2 šálky hladkej múky
1/2 šálky maku
1/2 šálky kryštálového cukru
8 bielkov
1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
1 konzervu broskýň
500 ml smotany na šľahanie
2 citrónové želé
1 pohár ríbezľového džemu
Na polevu:
45 g tmavej čokolády
7-8 PL smotany na varenie alebo na šľahanie
Postup:
Na začiatku pripravíme makovú piškótu. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.
Postupne pridávame cukor, kým nebude zmes tuhá a lesklá.
Pridáme preosiatu múku a mak, jemne premiešame.
Cesto pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Necháme vychladnúť a vyberieme z plechu. Pripravíme si svetlú piškótu:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame.
Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Necháme vychladnúť a rozdelíme na dve časti.
Teraz si pripravíme krém.
Želé rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme studenú želatínu.
Potom pridáme nakrájané broskyne a jemne premiešame.
Prvú vrstvu svetlej piškóty potrieme tenkou vrstvou ríbezľového džemu.
Natrieme polovicou smotanovej zmesi a prekryjeme makovou piškótou.
Pridáme zvyšok šľahačky a položíme ďalšiu vrstvu svetlej piškóty.
Jemne stlačíme a potom vychladíme v chladničke.
Smotanu na polevu prevaríme a pridáme nasekanú čokoládu.
Miešame, kým nebude poleva hladká.
Nalejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme.
Potom dezert chladíme 2-3 hodiny v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť!