plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som pripravila „Snehuliaka v trópoch“, moja rodina už nechce jesť žiadne iné makové koláče: Hit na sviatky!

Úžasný makový koláč s krémom!

Sladká chuť koláča, kyslý džem a šťavnaté ovocie sú kombináciou, ktorá poteší aj tie najnáročnejšie jazýčky.

 

 

„Snehuliak v trópoch“ je vianočným hitom, ktorý sa určite stane obľúbeným dezertom vašej rodiny.

Tento elegantný, no zároveň nenáročný dezert si získal srdcia mojej rodiny a stal sa absolútnym hitom.

Famózny recept na najlahodnejší makový dezert s ovocím a džemom z portálu pysznosci.

Vianoce sú obdobím, kedy sú stoly plné pochúťok a gazdinky medzi sebou súťažia vo vytváraní nových, lákavých chutí.

Jeden dezert spôsobil revolúciu v našom vianočnom menu – „snehuliak v trópoch“.

 

 

Vyskúšajte túto jedinečnú delikatesu aj vy.

Garantujeme, že vaša rodina bude nadšená.

Ja osobne som recept vyskúšal a odvtedy už iný dezert na Vianoce nepripravujem.

 

 

Dezert „snehuliak v trópoch“ je kráľom vianočného stola

Tradičné vianočné pečenie, aj keď ho tak milujeme, môže niekedy omrzieť.

Preto sa oplatí siahnuť po niečom novom, niečom, čo zmení štandardy a stane sa hviezdou vianočného menu.

 

 

Sladký nadýchaný a voňavý dezert, ktorý je ako stvorený na vianočný stôl.

„Snehuliak v trópoch“ je kombináciou piškóty, krému, ovocia a čokolády.

Ide o lahôdku, ktorá poteší aj najnáročnejších maškrtníkov.

 

 

Na prípravu dezertu potrebujeme:

(plech s rozmermi 24 cm x 24 cm)

Na svetlú piškótu:

1/2 šálky hladkej múky

1/3 šálky kryštálového cukru

2 celé vajcia

8 žĺtkov

1 ČL prášku do pečiva

Na makovú piškótu:

 

 

1/2 šálky hladkej múky

1/2 šálky maku

1/2 šálky kryštálového cukru

8 bielkov

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

1 konzervu broskýň

500 ml smotany na šľahanie

2 citrónové želé

1 pohár ríbezľového džemu

Na polevu:

45 g tmavej čokolády

7-8 PL smotany na varenie alebo na šľahanie

 

Postup:

Na začiatku pripravíme makovú piškótu. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.

Postupne pridávame cukor, kým nebude zmes tuhá a lesklá.

 

 

Pridáme preosiatu múku a mak, jemne premiešame.

Cesto pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

Necháme vychladnúť a vyberieme z plechu. Pripravíme si svetlú piškótu:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty.

 

 

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame.

Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Necháme vychladnúť a rozdelíme na dve časti.

Teraz si pripravíme krém.

Želé rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme studenú želatínu.

 

 

Potom pridáme nakrájané broskyne a jemne premiešame.

Prvú vrstvu svetlej piškóty potrieme tenkou vrstvou ríbezľového džemu.

Natrieme polovicou smotanovej zmesi a prekryjeme makovou piškótou.

Pridáme zvyšok šľahačky a položíme ďalšiu vrstvu svetlej piškóty.

Jemne stlačíme a potom vychladíme v chladničke.

Smotanu na polevu prevaríme a pridáme nasekanú čokoládu.

 

 

Miešame, kým nebude poleva hladká.

Nalejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme.

Potom dezert chladíme 2-3 hodiny v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes