Všeobecne platí, že každý má svoj osvedčený recept na palacinky.
Teraz vám predstavím recept, ktorý je naša najobľúbenejšia voľba.
Často sa mi totižto pri pečení stávalo, že palacinky neboli dostatočne jemné a mäkké.
To ale môžete s týmto receptom pokojne vynechať.
Palacinky je jemnučké, nadýchané a chutia vynikajúco.
Potrebujeme:
20 dkg hladkej múky,
2 vajcia,
1,5 dl studenej vody,
3 dl mlieka,
štipka soli,
2 lyžice oleja,
1 lyžica kr. cukru,
štipka prášku do pečiva.
Na podávanie:
lekvár
čokoláda
šľahačka
Postup:
Nachystáme si väčšiu misku.
Do misky preosejeme múku.
Pridáme ostatné suché prísady.
Teraz pridáme vajcia a olej.
Postupne vmiešame mlieko – cesto miešame, kým v zmesi nie sú hrusky.
Keď je cesto bez hrudiek, pridáme zvyšné mlieko a vodu.
Môžete ho dochutiť korením, ktoré máte radi (napríklad škoricou).
Pečieme na rozohriatej olejom alebo vymastenej panvici.
Keď sú palacinky z oboch strán upečené, môžeme ich podávať s oblohou podľa chuti.
Nám už tradične najviac chutia potreté lekvárom, posypané čokoládou a ozdobené domácou šľahačkou.
Vyskúšajte aj: Palacinky z pudingového prášku
Tento recept na palacinky je nesmierne jednoduchý a tak chutný, že klasiku s múkou pošle veľmi rýchlo do zabudnutia.
Cesto je veľmi lahodné a jemné.
Navyše, pri ich príprave vám bude celá kuchyňa krásne voňať po vanilke.
Je to naozaj vynikajúca obmena za klasické palacinky.
Ja robím vždy z dvojnásobnej dávky, pretože u nás doma sa míňajú hneď, rovno z panvice a aj bez náplne.
Určite ich skúste. :-)
Potrebujeme:
2 celé vajcia
2 polievkové lyžice tvarohu