plny-hrniec_transparent_negativ.png

Od týchto placiek sa nebudete vedieť odtrhnúť – lepšie som v živote nejedla: Len z varených zemiakov, šunky a syra!

Tieto placky milujem, sú veľmi chutné a lahodné. Vždy, keď zvýšia uvarené zemiaky, robím z nich túto dobrotu.

Potrebujeme:

Varené zemiaky -600 g (5 ks)
Šunka alebo klobása – 150 g
Syr – 100 g
Múka hladká -1 lyžica
Vajcia -2 ks
Zelené bylinky – podľa chuti
Soľ – podľa chuti
Čierne korenie – podľa chuti

Postup:

Zemiaky, syr aj šunku nakrájame, pridáme vajcia, múku, soľ, koreniny, bylinky a vymiešame jednotnú masu. Z nej formujeme jednotlivé placky/fašírky, ktoré obalíme v múke a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista. Fašírky sú krásne šťavnaté vďaka syru, je to fantastický recept.

Ešte vám poradím jedno skvelé vylepšenie, ak máte radi hermelín, tak vynechajte obyčajný syr, na panvicu navrstvite lyžicu cesta, plátok hermelínu, zvyšok cesta a vypražte z oboch strán. Je to výborné!

Najlepšie recepty na dnes