plny-hrniec_transparent_negativ.png

Očarujúci zákusok s čokoládovým a mascarpone krémom: Nikto vám nebude chcieť veriť, že ste ho no nekúpili u profíka!

Jemný smotanový krém robí tento koláčik skutočne výnimočným. Ak chcete prekvapiť vašich drahých niečim špeciálnym, neváhajte!

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g kr. cukru
  • 100 ml oleja
  • 300 g hl. múky
  • 100 g nahrubo nastrúhaných orechov
  • 50 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 bal. prášku do pečiva

Na kakaový krém:

  • 300 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie

Na biely krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g mascarpone
  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy (možno vynechať)

Na koniec:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej, dobre premiešame. Pridáme múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto dobre vymiešame a navrstvíme na plech vystlaným papierom na pečenie (20 cm x 25 cm). Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.

Pripravíme si čokoládový krémom: na plameni zahrejeme smotanu a potom do nej nalámeme čokoládu – keď sa rozpustí, zložíme z plameňa, necháme úplne vychaldnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne ušľaháme ako klasickú šľahačku (pred šľahaním odporúčam dať na 15-20 minút do mrazničky).

Biely krém: urobíme to isté ako s tmavým krémom, bielu čokoládu rozpustiť v smotane a nechať v chladničke vychladnúť. Vyšľaháme a zmiešame aj s mascarpone. Pridáme aj instantnú kávu a dobre premeišame.

Na studené cesto navrstvíme tmavý krém, biely krém a nakoniec polevu z rozpustenej čokolády a smotany (môžeme naliať cez povrch koláča, aby stiekla aj po bokoch). Dáme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes