Obyčajnú ROLÁDU už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu, BEZ múky a prášku do pečiva – roláda je neskutočne jemná!

Všetky piškóty teraz robím už len s pudingom a nepoužívam múku.

 

 

Záleží akú príchuť dezertu robím a od toho závisí aj puding.

Chuť textúry je oveľa lepšia ako pri múke (prášok treba naliať do vyšľahanej vaječnej hmoty (namiesto múky)).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nepotrebujete dokonca ani prášok do pečiva.

 

 

Ako vidíte, rolády vyšli krásne.

Potrebujeme:

6 vajec

20 dkg kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingového prášku

trochu soli

Náplň:

Džem

Lekvár

Tvaroh

Nutella

Maslový krém

Na posypanie:

Práškový cukor

Mandlové lupienky

Postup:

 

 

Vajíčka oddelíme.

Bielky vyšľaháme s cukrom.

Do vyšľahaného snehu po jedno pridávame žĺtky.

 

 

Zakaždým opatrne premiešame.

Nakoniec pridáme pudingový prášok.

Postup je rovnaký, ako v prípade múky.

 

 

Robíme to ručne, aby hmota ostala nadýchaná – vďaka tomu potom nebudeme potrebovať ani prášok do pečiva.

Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre.

Ja pečieme na 180 stupňov cca 10 minút – urobte test so šajdlou.

Ľahko vychladnutý plát aj s papierom zmotáme.

 

 

Necháme takto úplne vychladnúť.

Potom rozmotáme.

Natrieme krémom a za súčasného sťahovanie papiera opäť zarolujeme.

Hotovú roládu dáme do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels