plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obyčajnú ROLÁDU už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu, BEZ múky a prášku do pečiva – roláda je neskutočne jemná!

Všetky piškóty teraz robím už len s pudingom a nepoužívam múku.

 

 

Záleží akú príchuť dezertu robím a od toho závisí aj puding.

Chuť textúry je oveľa lepšia ako pri múke (prášok treba naliať do vyšľahanej vaječnej hmoty (namiesto múky)).

Nepotrebujete dokonca ani prášok do pečiva.

 

 

Ako vidíte, rolády vyšli krásne.

Potrebujeme:

6 vajec

20 dkg kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingového prášku

trochu soli

Náplň:

Džem

Lekvár

Tvaroh

Nutella

Maslový krém

Na posypanie:

Práškový cukor

Mandlové lupienky

Postup:

 

 

Vajíčka oddelíme.

Bielky vyšľaháme s cukrom.

Do vyšľahaného snehu po jedno pridávame žĺtky.

 

 

Zakaždým opatrne premiešame.

Nakoniec pridáme pudingový prášok.

Postup je rovnaký, ako v prípade múky.

 

 

Robíme to ručne, aby hmota ostala nadýchaná – vďaka tomu potom nebudeme potrebovať ani prášok do pečiva.

Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre.

Ja pečieme na 180 stupňov cca 10 minút – urobte test so šajdlou.

Ľahko vychladnutý plát aj s papierom zmotáme.

 

 

Necháme takto úplne vychladnúť.

Potom rozmotáme.

Natrieme krémom a za súčasného sťahovanie papiera opäť zarolujeme.

Hotovú roládu dáme do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes