Všetky piškóty teraz robím už len s pudingom a nepoužívam múku.
Záleží akú príchuť dezertu robím a od toho závisí aj puding.
Chuť textúry je oveľa lepšia ako pri múke (prášok treba naliať do vyšľahanej vaječnej hmoty (namiesto múky)).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nepotrebujete dokonca ani prášok do pečiva.
Ako vidíte, rolády vyšli krásne.
Potrebujeme:
6 vajec
20 dkg kryštálového cukru
2 balenia vanilkového pudingového prášku
trochu soli
Náplň:
Džem
Lekvár
Tvaroh
Nutella
Maslový krém
Na posypanie:
Práškový cukor
Mandlové lupienky
Postup:
Vajíčka oddelíme.
Bielky vyšľaháme s cukrom.
Do vyšľahaného snehu po jedno pridávame žĺtky.
Zakaždým opatrne premiešame.
Nakoniec pridáme pudingový prášok.
Postup je rovnaký, ako v prípade múky.
Robíme to ručne, aby hmota ostala nadýchaná – vďaka tomu potom nebudeme potrebovať ani prášok do pečiva.
Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Ja pečieme na 180 stupňov cca 10 minút – urobte test so šajdlou.
Ľahko vychladnutý plát aj s papierom zmotáme.
Necháme takto úplne vychladnúť.
Potom rozmotáme.
Natrieme krémom a za súčasného sťahovanie papiera opäť zarolujeme.
Hotovú roládu dáme do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)