Všetky piškóty teraz robím už len s pudingom a nepoužívam múku.
Záleží akú príchuť dezertu robím a od toho závisí aj puding.
Chuť textúry je oveľa lepšia ako pri múke (prášok treba naliať do vyšľahanej vaječnej hmoty (namiesto múky)).
Nepotrebujete dokonca ani prášok do pečiva.
Ako vidíte, rolády vyšli krásne.
Potrebujeme:
6 vajec
20 dkg kryštálového cukru
2 balenia vanilkového pudingového prášku
trochu soli
Náplň:
Džem
Lekvár
Tvaroh
Nutella
Maslový krém
Na posypanie:
Práškový cukor
Mandlové lupienky
Postup:
Vajíčka oddelíme.
Bielky vyšľaháme s cukrom.
Do vyšľahaného snehu po jedno pridávame žĺtky.
Zakaždým opatrne premiešame.
Nakoniec pridáme pudingový prášok.
Postup je rovnaký, ako v prípade múky.
Robíme to ručne, aby hmota ostala nadýchaná – vďaka tomu potom nebudeme potrebovať ani prášok do pečiva.
Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Ja pečieme na 180 stupňov cca 10 minút – urobte test so šajdlou.
Ľahko vychladnutý plát aj s papierom zmotáme.
Necháme takto úplne vychladnúť.
Potom rozmotáme.
Natrieme krémom a za súčasného sťahovanie papiera opäť zarolujeme.
Hotovú roládu dáme do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)