Obyčajná príloha trochu inak: Pripravte si vynikajúcu krémovú ryžu

Vynikajúca a úžasne krémová aj bez použitia smotany či masla. Vyskúšajte ju aj vy! :-)

Ryža je obľúbená príloha, ktorá sa vynikajúco hodí napríklad k mäsu. Väčšinou sme zvyknutí na obyčajnú varenú ryžu, prípadne na ryžu so smotanou, ktorá sa používa najmä na prípravu krémového rizota. Čo by ste však povedali na menšiu úpravu bežnej prílohy? Predstavujeme vám lahodnú krémovú ryžu bez masla či smotany, ktorá povýši vaše pokrmy na celkom novú úroveň. Neváhajte a vyskúšajte ju!

Potrebujeme (na 3 porcie):

200 g ryže

400 ml vody

1 a ½  lyžičky dijonskej horčice

1 žĺtok

1 lyžicu domácej vegety (prípadne sušenú koreňovú zeleninu a soľ)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, preložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Varíme pri vysokej teplote 5 minút a potom znížime teplotu, prikryjeme pokrievkou a varíme ešte 15 minút za občasného miešania (aby sa ryža neprilepila na dno hrnca).

Vypneme plameňa necháme ryžu ešte 7-10 minút dôjsť. Do ryže pridáme vegetu, horčicu, žĺtok a premiešame.

Hrniec s ryžou potom preložíme opäť na plameň a za stáleho miešania varíme 2-3 minúty, kým ryža nezíska smotanovú konzistenciu.

Môžeme okamžite podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika