Dajte cesto do vriacej vody a výsledok vás prekvapí: Pečivo v obchode už nekupujem!

Odkedy som vyskúšal tento úžasný recept na jemnučké žemle, iné už nepripravujem a ani nekupujem.

Recept je rýchly a jednoduchý a výsledkom budete pozitívne šokovaní.

Jeho tajomstvo spočíva v tom, že kysnuté cesto sa dáva pred pečením do vriacej vody.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nenáročný recept z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA na jemné domáce žemle.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

250 ml vody

1 PL kryštálového cukru

1 PL soli

10 g sušeného droždia

50 g masla

700 g hladkej múky

sezamové semiačka na posypanie

Postup:

Do misky pridáme teplé mlieko, teplú vodu, cukor a soľ.

 

 

Nakoniec pridáme droždie.

Vymiešame metličkou.

 

 

Potom pridáme múku, zmäknuté maslo, špachtľou vymiešame.

Rukami vymiesime cesto.

Cesto vložíme do misky, prekryjeme fóliou, utierkou.

Necháme 30 minút kysnúť.

 

 

Cesto rozdelíme na 8 častí a ušúľame guľky.

Guľky prekryjeme fóliou

Necháme 10 minút odstáť.

 

 

Do hrnca s vriacou pridáme soľ a premiešame.

Do vody vložíme žemle.

Necháme ich variť 30 sekúnd z každej strany.

 

 

Uvarené žemle položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na žemliach spravíme zárezy nožom.

Posypeme sezamovými semiačkami.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 190°C.

Nadýchané žemle necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn