Obrátený zemiakový kastról s kuracím mäsom a smotanou

Perfektná večera zo zemiakov a lahodnej náplne z kuracieho mäska a kyslej smotany. Tomuto jednoducho neodoláte! :-)

Perfektná večera zo zemiakov a lahodnej náplne z kuracieho mäska a kyslej smotany. Tomuto jednoducho neodoláte! :-)

Potrebujeme:

5 ks zemiakov

500 g kuracích pŕs

100 g kyslej smotany

1 šálku hladkej múky –šálka s objemom 220 ml

Soľ podľa chuti

...

3 ks cibule

2 vajíčka

100 g majonézy

½ lyžičky jedlej sódy

10 g masla

Postup:

Zapekaciu misu – okrúhlu alebo oválnu – vymažeme maslom. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Plátkami vyložíme formu – dno aj okraje a posypeme soľou.

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na tenké plátky – polkruhy. Na zemiaky navrstvíme časť mäsa, potom cibuľu, osolíme a takto pokračujeme, kým neminieme všetko mäso a cibuľu.

Vajcia zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, múkou a jedlou sódou. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme na vrch.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-50 minút.

Po dopečení necháme vychladnúť vo forme a následne vyklopíme na rovnú plochu.

Podávame nakrájané ako klasickú tortu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom