plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený slivkový koláč s kyslou smotanou a čokoládou: Ak máte doma slivky, bol by hriech nevyskúšať ho, fantázia!

Chcela by som sa s vami podeliť o úžasný recept od pani Danky Vašíčkovej. Recept som skúsila len v sobotu a v nedeľu som už musela robiť ďalšiu dávku. Koláčik je veľmi šťavnatý, lahodný a táák chutný.

Chcela by som sa s vami podeliť o úžasný recept zo stránky coolinarika.

Recept som skúsila len v sobotu a v nedeľu som už musela robiť ďalšiu dávku. Koláčik je veľmi šťavnatý, lahodný a táák chutný. :-)

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

10 lyžíc kryštálu

5 lyžíc olej

20 lyžíc mlieka (cca 150 ml)

20 lyžíc polohrubej múky

1 prášok do pečiva

štipka soli

2 lyžice holandského kakaa

Ďalej:

700 g sliviek (umyté a vykôstkované)

3 lyžice kr. cukru

3 lyžice detskej krupice

Na potretie:

3 tégliky kyslej smotany

3 balíčky vanilínového cukru

Strúhanú čokoládu

Postup:

Slivky uložíme na papierom na pečenie vystlaný menší hlboký plech (32x22cm) rezom hore.

Posypeme cukrom a vložíme na 15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Potom posypeme detskou krupicou, zalejeme svetlým cestom a na svetlé cesto potom nalejeme tmavé cesto.

Pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Cesto:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Žĺtky vyšľaháme do hustej peny.

Prilejeme olej a potom vmiešame mlieko, múku s práškom do pečiva.

Nakoniec ručne primiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.

Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao.

Vychladnutý koláč obrátime a potrieme smotanou, ktorú sme si zmiešali s cukrom.

Posypeme strúhanou čokoládou a necháme dobre stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes