plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený slivkový koláč a kyslou smotanou: Robota na 15 minút a najlepší ovocný koláč pod slnkom!

Chcela by som sa s vami podeliť o úžasný recept od pani Jana.

Recept som skúsila len v sobotu a v nedeľu som už musela robiť ďalšiu dávku. Koláčik je veľmi šťavnatý, lahodný a táák chutný. :-)

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

10 lyžíc cukru kryštálu

5 lyžíc olej

20 lyžíc mlieka (cca 150 ml)

20 lyžíc polohrubej múky

1 prášok do pečiva

štipka soli

2 lyžice holandského kakaa

Ďalej:

700 g sliviek (umyté, vykôstkované, rozpolené)

3 lyžice kr. cukru

3 lyžice detskej krupice

Na potretie:

3 tégliky kyslej smotany

3 balíčky vanilínového cukru

Strúhanú čokoládu

Postup:

Foto: tjn

Slivky uložíme na papierom na pečenie vystlaný menší hlboký plech (32x22cm) rezom hore.

Posypeme cukrom a vložíme na 15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Potom posypeme detskou krupicou, zalejeme svetlým cestom a na svetlé cesto potom nalejeme tmavé cesto.

Pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Foto: tjn

Cesto: Žĺtky vyšľaháme do hustej peny s cukrom, prilejeme olej a potom vmiešame mlieko, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.

Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao.

Foto: tjn

Vychladnutý koláč obrátime a potrieme smotanou, ktorú sme si zmiešali s cukrom. Posypeme strúhanou čokoládou a necháme dobre stuhnúť v chladničke.

Foto: tjn

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes