plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený jablkový krémeš: Keď sú doma jablká, tento koláč nesmie chýbať – celá rodina sa za ním ide utĺcť!

Netradičný, no o to chutnejší zákusok. Je veľmi krémový, šťavnatý a nesmierne chutný. Keď sú doma jablká, je to jasná voľba!

Netradičný, no o to chutnejší zákusok. Je veľmi krémový, šťavnatý a nesmierne chutný. Keď sú doma jablká, je to jasná voľba!

Potrebujeme:

6 vajec

6 lyžíc kr. cukru

6 lyžíc polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 kg jabĺk – očistíme ich a nakrájame na tenké plátky

Krém:

4 bal. vanilkového pudingu

1 l vody

8 lyžíc cukru

6 žĺtok

Na vrch:

500 ml smotana na šľahanie

1 stužovať

Postup:

Bielky vyšľaháme na sneh, jedno po druhom primiešame za stáleho šľahanie žĺtky a potom pri nízkych otáčkach aj zvyšné sypké prísady.

Plech vystelieme papierom na pečenie a uložíme naň husto vedľa seba nakrájané plátky jabĺk. Na jablká navrstvíme cesto (plech 39×22 cm) a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.

Pudingy rozmiešame vo vode, pridáme aj časť cukru a uvaríme hustú hmotu. Do výslednej vychladnutej hmoty opatrne všľaháme aj sneh z bielkov (sneh vyšľaháme s časťou cukru).

Upečené cesto vyberieme z rúry a obrátime naopak tak, aby jablká boli hore. Natrieme krémom a nakoniec vyšľahanou šľahačkou. Necháme vychladiť a podávame.

Tip: ak chcete zužitkovať aj žĺtky, odporúčam zašľahať ich do horúceho pudingu a po vychaldnutí vmiešame sneh z bielkov. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptmegoszto

Najlepšie recepty na dnes