Netradičný, no o to chutnejší zákusok.
Je veľmi krémový, šťavnatý a nesmierne chutný.
Keď sú doma jablká, je to jasná voľba!
Potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc kr. cukru
6 lyžíc polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
1 kg jabĺk – očistíme ich a nakrájame na tenké plátky
Krém:
4 bal. vanilkového pudingu
1 l vody
8 lyžíc cukru
6 žĺtok
Na vrch:
500 ml smotana na šľahanie
1 stužovať
Postup:
Bielky vyšľaháme na sneh, jedno po druhom primiešame za stáleho šľahanie žĺtky a potom pri nízkych otáčkach aj zvyšné sypké prísady.
Plech vystelieme papierom na pečenie a uložíme naň husto vedľa seba nakrájané plátky jabĺk.
Na jablká navrstvíme cesto (plech 39×22 cm) a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.
Pudingy rozmiešame vo vode, pridáme aj časť cukru a uvaríme hustú hmotu.
Do výslednej vychladnutej hmoty opatrne všľaháme aj sneh z bielkov (sneh vyšľaháme s časťou cukru).
Upečené cesto vyberieme z rúry a obrátime naopak tak, aby jablká boli hore.
Natrieme krémom a nakoniec vyšľahanou šľahačkou.
Necháme vychladiť a podávame.
Tip: ak chcete zužitkovať aj žĺtky, odporúčam zašľahať ich do horúceho pudingu a po vychaldnutí vmiešame sneh z bielkov. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptmegoszto