plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte radi jablká, bol by hriech nevyskúšať ho: Obrátený jablkáč s so šľahačkou a grankom!

Vyklopený, alebo obrátený jablkový koláčik. Dajte na plech, vyklopte a natrite šľahačkou.

Vyklopený, alebo obrátený jablkový koláčik. Dajte na plech, vyklopte a natrite šľahačkou.

Potrebujeme:

5 vajec

1 lyžica vanilkového cukru

10 lyžíc teplej vody do žĺtkov, 10 lyžíc teplej vody do snehu

250 g práškového cukru –

1 prášok do pečiva

250 gpolohrubej múky

500 g jabĺk – nastrúhaných

Na vrch:

1 bal. smotany na šľahanie

1 smotana v prášku

Cukor podľa chuti

Postup:

Najskôr si vyšľaháme žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej. Počas šľahania pridávame postupne teplú vodu. Pridáme aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Taktiež postupne primiešame 10 lyžíc teplej vody. Na plech dáme alobal. Natrieme maslom a pridáme postrúhané jablká. Na jablká nalejeme cesto, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi pol hodiny, odporúčam sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku tak, aby jablká ostali navrchu. Na jablká natrieme šľahačku (obyčajnú zmiešame s práškovou)  môžeme posypať grankom.

Najlepšie recepty na dnes