plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený jablčník so šľahačkou: Veľmi šťavnatý koláč s vôňou škorice, miluje ho celá rodina!

Jeseň u nás doma vonia takto. Pre mňa je to úplne najlepší jablkový koláč pod slnkom!

Jeseň u nás doma vonia takto. Pre mňa je to úplne najlepší jablkový koláč pod slnkom!

Potrebujeme:

5 vajec (rozdelené bielky a žĺtky)

10 lyžíc teplej vody do žĺtkovej zmesi + 10 lyžíc teplej vody do snehu

1 lyžica oleja

250 g práškový cukor

1 ks  vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

250 g polohrubej múky

500 g nastrúhaných jabĺk + citrónová šťava a mletá škorica do jabĺk

1 bal. šľahačky v prášku

1 téglik smotany na šľahanie

Postup:

Žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej vyšľaháme do hladkej hmoty. Postupne všľaháme 10 lyžíc teplej vody. Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a taktiež do snehu postupne všľaháme teplú vodu.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme alobalom. Alobal natrieme maslom a navrstvíme naň postrúhané jablká. Na jablká nalejeme cesto. Dáme do trúby a pečieme na 150° cca 30-35 min. Každá rúra pečie inak a preto je dobré koláčik sledovať. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu – obrátime. Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu. Ja ho vždy zvyknem posypať škoricou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes