plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený broskyňový koláč s kyslou smotanou: Robota na 5 minút a najlepší ovocný koláč pod slnkom!

Výborný a rýchly ovocný koláč.

 

 

Robíme ho celé leto s ovocím, ktoré práve máme na záhrade.

Najviac nám chutí s marhuľami alebo broskyňami.

Použiť môžete ale aj iné ovocie – neváhajte skúsiť rôzne alternatívy.

Potrebujeme:

Múka preosiata – 2 hrnčeky (hrnček=200 ml) – ja dávam hladkú, ale môžete skúsiť aj polohrubú

Cukor – 1 hrnček

Vajcia – 3 kusy

Kyslá smotana – 2 polievkové lyžice

Maslo rozpustené – 90 g

Vanilín podľa chuti

Prášok do pečiva – 10 g (1 balík)

Rozpolené broskyne

Ako alterantívu môžete použiť:

 

 

Marhule

Jablká

Nektárinky

Hrušky

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom.

 

 

Pridáme smotanu a dobre premiešame.

Pridáme aj rozpustené maslo.

Premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame aj sypké prísady.

Vymiešame jednotné hladké cesto.

Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.

 

 

Na dno uložíme rozpolené broskyňe – reznou stranou nadol.

Ako alternatívu môžete použiť marhule, jablká, hrušky….

Na ovocie navrstvíme cesto.

 

 

Dobre uhladíme lyžicou.

Takto prirpavený koláč dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180  asi 30-35 minút.

 

 

Hotový koláč pomocou nožíka opatrne oddelíme od krajov.

A pomocou taniera preklopíme.

Môžeme ešte poprášiť cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes