plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený broskyňový koláč s kyslou smotanou: Robota na 5 minút a najlepší ovocný koláč pod slnkom!

Výborný a rýchly ovocný koláč. Robíme ho celé leto s ovocím, ktoré práve máme na záhrade – najviac nám chutí s marhuľami alebo broskyňami.

Potrebujeme:

Múka preosiata – 2 hrnčeky (hrnček=200 ml) – ja dávam hladkú, ale môžete skúsiť aj polohrubú

Cukor – 1 hrnček

Vajcia – 3 kusy

Kyslá smotana – 2 polievkové lyžice

Maslo rozpustené – 90 g

Vanilín podľa chuti

Prášok do pečiva – 10 g (1 balík)

Rozpolené broskyne alebo marhule

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, rozpustené maslo, premiešame a nakoniec vmiešame aj sypké prísady. Vymiešame jednotné cesto.

Dno tortovej okrúhlej formy vyložíme papierom a uložíme naň rozpolené marhule, broskyňe, alebo jablká.

Na ovocie navrstvíme cesto, uhladíme lyžicou a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180  asi 30-35 minút. Hotový koláč pomocou nožíka opatrne oddelíme od krajov a pomocou taniera preklopíme.

Najlepšie recepty na dnes