plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený banánový koláč: Robota na 5 minút a najlepší ovocný koláč pod slnkom – chuť miliónová!

Najlepšie koláče sú väčšinou tie najjednoduchšie. Lahodná chuť banánov a kakaového cesta si podmaní vaše chuťové poháriky a na chvíľu zabudnete na všetky starosti. Blesková príprava a chutí fantasticky.

Najlepšie koláče sú väčšinou tie najjednoduchšie. Lahodná chuť banánov a kakaového cesta si podmaní vaše chuťové poháriky a na chvíľu zabudnete na všetky starosti. Blesková príprava a chutí fantasticky.

Potrebujeme:

Tortovú formu s priemerom 24 cm

2 vajcia

180 – 200 g hladkej múky

60 ml rastlinného oleja

180 ml mlieka

2 PL kakaového prášku

130 g krupicového cukru

10 g prášku do pečiva

2 banány

kryštálový cukor na posypanie

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko a znovu vyšľaháme metličkou. Múku s kakaom a kypriacim práškom si preosejeme a pridáme do hmoty. Všetko spolu vymiešame na hladké kompaktné cesto. Nakrájame si banány, dno tortovej formy pokryjeme papierom na pečenie a vysypeme kryštálovým cukrom. Na cukor poukladáme nakrájané banány a na ne rovnomerne nalejeme cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 35 minút. Po upečení opatrne oddelíme kraje koláča od tortovej formy pomocou nožíka. Boky formy dáme dolu, prikryjeme tanierom a otočíme. Dáme dolu papier na pečenie, ktorý máme teraz na vrchu na banánoch.

Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod nájdete TU

 

Najlepšie recepty na dnes