Obrátený banánový koláč s karamelom a jednoduchým cestom: Robota na pár minút a najlepší koláč pod slnkom!

Vynikajúci koláč s banánmi, jednoduchým cestom a karamelovou chuťou. Príprava nie je vôbec náročná a výsledok zaručene poteší celú rodinu.

Potrebujeme:

Cesto:

225 g cukor práškový

125 g maslo

2 vajcia

80 ml mlieko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g múka hladká špeciál

2 lyžičky prášku do pečiva

Na karamel:

150 g cukor kryštálový

75 g maslo

Ďalej:

cca 3-4 ks banány

Postup:

Najskôr si urobíme karamel: Na panvicu nasypeme cukor, pridáme maslo a necháme pomaly karamelizovať.

Kým sa cukor a maslo roztopí a získajú krásnu karamelovú farbu, vymiešame si cesto. Maslo vyšľaháme s vajíčkami a cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame striedavo preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vlažné mlieko.

Misu, alebo formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a na spodok nalejeme karamel. Na karamel uložíme na kolieska nakrájané banány. Kolieska môžu byť aj hrubšie.

Na banány nalejeme cesto a uhladíme.

Rúru necháme vyhriať na 180 stupňov a pečieme a pečieme asi 40 minút – pre istotu otestujte cesto špáradlom, každá rúra pečie inak. Keď sa koláč trochu ochladí, obrátime ho tak, aby banány boli hore.

Môžeme podávať so šľahačkou.

Prajeme vám dobú chuť!:-)

Témy:


Pridajte svoj komentár