plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený banánový koláč s karamelom a jednoduchým cestom: Robota na pár minút a najlepší koláč pod slnkom!

Vynikajúci koláč s banánmi, jednoduchým cestom a karamelovou chuťou. Príprava nie je vôbec náročná a výsledok zaručene poteší celú rodinu.

Vynikajúci koláč s banánmi, jednoduchým cestom a karamelovou chuťou.

 

 

Príprava nie je vôbec náročná a výsledok zaručene poteší celú rodinu.

Potrebujeme:

Cesto:

225 g cukor práškový

125 g maslo

 

 

2 vajcia

80 ml mlieko

250 g múka hladká špeciál

2 lyžičky prášku do pečiva

Na karamel:

 

 

150 g cukor kryštálový

75 g maslo

Ďalej:

cca 3-4 ks banány

Postup:

Najskôr si urobíme karamel:

Na panvicu nasypeme cukor, pridáme maslo a necháme pomaly karamelizovať.

 

 

Kým sa cukor a maslo roztopí a získajú krásnu karamelovú farbu, vymiešame si cesto.

Maslo vyšľaháme s vajíčkami a cukrom do peny.

Postupne do zmesi pridávame striedavo preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vlažné mlieko.

Misu, alebo formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a na spodok nalejeme karamel.

Na karamel uložíme na kolieska nakrájané banány.

Kolieska môžu byť aj hrubšie.

 

 

Na banány nalejeme cesto a uhladíme.

 

 

Rúru necháme vyhriať na 180 stupňov a pečieme a pečieme asi 40 minút – pre istotu otestujte cesto špáradlom, každá rúra pečie inak.

Keď sa koláč trochu ochladí, obrátime ho tak, aby banány boli hore.

 

 

Môžeme podávať so šľahačkou.

 

 

Prajeme vám dobú chuť!:-)

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes