plny-hrniec_transparent_negativ.png

Banány len nakrájam na plech, zalejem cestom a pečiem takto každú chvíľu: Najväčšia DELIKATESA ku kávičke!

Vynikajúci recept na rýchly a fantasticky chutný obrátený banánový koláč s chuťou karamelu.

 

 

Recept sme našli na kanáli Amo Receitas.

Potrebujeme:

(veľkosť šálky: 200 ml)

3 polievkové lyžice masla alebo margarínu (75 g)

1 1/4 šálky krupicového cukru (200 g)

1 čajová lyžička vanilkového cukru (5 g)

1 štipka soli

2 1/2 šálky hl. múky (250 g)

3/4 šálky mlieka (150 ml)

1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g) –

1/2 šálky kakaového prášku (45 g)

1 šálka horúcej vody (200 ml)

banány

Na sirup:

(veľkosť pohára: 200 ml)

1 šálka kondenzovaného mlieka (260 g)

1/2 šálky kakaového prášku (45 g)

1 1/2 šálky mlieka (300 ml)

Forma na pečenie: 30x20x6 cm

Postup:

Kakao rozmiešame v horúcej  vode.

Vymiešame jednotnú zmes.

Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom.

 

 

Pridáme mlieko, múku a dobre premiešame.

Vmiešame aj štipku soli.

Vmiešame rozpustenú kakaovú hmotu a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto.

Plech vymastíme maslom a posypeme cukrom.

Na dno uložíme na kúsky nakrájané banány.

 

 

Zalejem cestom a uhladíme.

V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 30 minút.

Medzitým si pripravíme sirup.

V hrnci zmiešame mlieko, kondenzované mlieko a kakao. 

Rozmiešame a necháme prevariť.

 

 

Upečený koláč popicháme slamkou a zalejeme sirupom.

Počkáme 20 minút a následne obrátime.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes