Vynikajúci recept na rýchly a fantasticky chutný obrátený banánový koláč s chuťou karamelu.
Recept sme našli na kanáli Amo Receitas.
Potrebujeme:
(veľkosť šálky: 200 ml)
3 polievkové lyžice masla alebo margarínu (75 g)
1 1/4 šálky krupicového cukru (200 g)
1 čajová lyžička vanilkového cukru (5 g)
1 štipka soli
2 1/2 šálky hl. múky (250 g)
3/4 šálky mlieka (150 ml)
1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g) –
1/2 šálky kakaového prášku (45 g)
1 šálka horúcej vody (200 ml)
banány
Na sirup:
(veľkosť pohára: 200 ml)
1 šálka kondenzovaného mlieka (260 g)
1/2 šálky kakaového prášku (45 g)
1 1/2 šálky mlieka (300 ml)
Forma na pečenie: 30x20x6 cm
Postup:
Kakao rozmiešame v horúcej vode.
Vymiešame jednotnú zmes.
Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom.
Pridáme mlieko, múku a dobre premiešame.
Vmiešame aj štipku soli.
Vmiešame rozpustenú kakaovú hmotu a prášok do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Plech vymastíme maslom a posypeme cukrom.
Na dno uložíme na kúsky nakrájané banány.
Zalejem cestom a uhladíme.
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 30 minút.
Medzitým si pripravíme sirup.
V hrnci zmiešame mlieko, kondenzované mlieko a kakao.
Rozmiešame a necháme prevariť.
Upečený koláč popicháme slamkou a zalejeme sirupom.
Počkáme 20 minút a následne obrátime.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: