plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátený ananásový koláč

Fantastický a ľahký ako obláčik. Vyskúšajte vynikajúci dezert s typickou sladko-kyselkavou chuťou ananásu a nadýchaného maslového cesta.

Fantastický a ľahký ako obláčik. Vyskúšajte vynikajúci dezert s typickou sladko-kyselkavou chuťou ananásu a nadýchaného maslového cesta.

Potrebujeme:

2 vajcia

120 g kyslej smotany

160 g hladkej múky

120 g kryštálového cukru (prípadne viac, ak máte radi sladšie dezerty)

1 lyžičku prášku do pečiva

¼ lyžičky jedlej sódy

Konzervu ananásu (nakrájaného na plátky)

150 g masla

Postup:

V menšom hrnci zmiešame 50 g masla 20 g cukru. Miešame, kým sa ingrediencie nerozpustia a nevznikne homogénna hmota.

V miske vyšľaháme zvyšné maslo (izbovej teploty) so zvyšným cukrom. Postupne do zmesi všľaháme vajcia. Pridáme smotanu a opäť dobre premiešame. Nakoniec postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a sódou. Pre intenzívnejšiu ananásovú chuť môžeme do cesta vmiešať niekoľko lyžičiek šťavy z kompótu.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorej dno a čiastočne aj boky zabalíme do alobalu (aby nevytekala maslová zmes). Na dno vlejeme zmes rozpusteného masla a cukru a následne uložíme kolieska ananásu. Na ananás navrstvíme cesto.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-50 minút. Koláčik môžeme skontrolovať dreveným špáradlom.

Hotový koláč vyberieme z rúry, pomocou lopatky uvoľníme kraje a prudkým pohybom obrátime.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes