plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátené ananásové lievance

Lievance sú vynikajúcimi víkendovými raňajkami, s ktorými môžete začať pohodový voľný deň. Vyskúšajte vynikajúci tip na lievance s ananásom, ktoré nielen skvele vyzerajú, ale ešte lepšie chutia! :-)

Lievance sú vynikajúcimi víkendovými raňajkami, s ktorými môžete začať pohodový voľný deň. Vyskúšajte vynikajúci tip na lievance s ananásom, ktoré nielen skvele vyzerajú, ale chutia ešte lepšie! :-)

Potrebujeme:

150 ml bieleho jogurtu

2 vajcia

1 lyžicu práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

6 lyžíc polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

Plátky ananásu

1/2 šálky hnedého cukru

1/4 šálky masla

Postup:

Najskôr vypracujeme cesto a to tak, že jednoducho zmiešame všetky ingrediencie.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a keď sa rozpustí, pridáme plátky ananásu, ktoré v tejto zmesi orestujeme z oboch strán. Ananás potom vyberieme a sirup nevylievame, ale použijeme ho na prelievanie hotových lievancov.

Z cesta dávkujeme na panvicu vymastenú trochou oleja jednotlivé lievance a na každý uložíme plátok ananásu – do stredu každého plátku môžeme na ozdobu vložiť višňu. Lievance po chvíli obrátime a vypražíme dozlatista aj z druhej strany.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes