plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrátená smotanovo-ovocná torta

Svieža, plná ovocia a lahodného smotanového krému. Vyskúšajte vynikajúci dezert, ktorý je ako stvorený na chutné osvieženie počas teplých dní.

Svieža, plná ovocia a lahodného smotanového krému. Vyskúšajte vynikajúci dezert, ktorý je ako stvorený na chutné osvieženie počas teplých dní.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

300 g ovocia – kivi, mrazené bobule, jahody, alebo akékoľvek iné obľúbené ovocie

30 g želatíny

125 ml mlieka (alebo vody)

200 g práškového cukru

Na piškótu:

3 vajcia

100 g cukru

50 g zemiakového škrobu

75 g hladkej múky

Postup:

Piškótu môžeme pripraviť podľa akéhokoľvek obľúbeného receptu – budeme potrebovať približne 200 g piškóty. Môj recept je takýto: Vajcia ušľaháme s cukrom do peny – približne 5 minút. Pridáme škrob, múku za stáleho miešania. Cesto preložíme na plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Želatínu necháme napučať v mlieku alebo vode a potom zahrievaním na plameni rozpustíme. V miske zmiešame smotanu s cukrom. Postupne – malým prúdom vmiešame do zmesi aj mierne vychladnutú želatínu. Premiešame šľahačom.

Na dno a po stranách hlbšej šalátovej misky navrstvíme ovocie. Piškótu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so smotanou a zvyšným ovocím.

1zZgLEKRFHA

Túto zmes navrstvíme na ovocie v miske, uhladíme a na vrch môžeme uložiť zvyšné ovocie. Misku zakryjeme fóliou a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Potom koláč vyklopíme a môžeme servírovať.

42pkt3gqE3w

mUxBuAhBHhY

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes