Svieža, plná ovocia a lahodného smotanového krému. Vyskúšajte vynikajúci dezert, ktorý je ako stvorený na chutné osvieženie počas teplých dní.
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
300 g ovocia – kivi, mrazené bobule, jahody, alebo akékoľvek iné obľúbené ovocie
30 g želatíny
125 ml mlieka (alebo vody)
200 g práškového cukru
Na piškótu:
3 vajcia
100 g cukru
50 g zemiakového škrobu
75 g hladkej múky
Postup:
Piškótu môžeme pripraviť podľa akéhokoľvek obľúbeného receptu – budeme potrebovať približne 200 g piškóty. Môj recept je takýto: Vajcia ušľaháme s cukrom do peny – približne 5 minút. Pridáme škrob, múku za stáleho miešania. Cesto preložíme na plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Želatínu necháme napučať v mlieku alebo vode a potom zahrievaním na plameni rozpustíme. V miske zmiešame smotanu s cukrom. Postupne – malým prúdom vmiešame do zmesi aj mierne vychladnutú želatínu. Premiešame šľahačom.
Na dno a po stranách hlbšej šalátovej misky navrstvíme ovocie. Piškótu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so smotanou a zvyšným ovocím.
Túto zmes navrstvíme na ovocie v miske, uhladíme a na vrch môžeme uložiť zvyšné ovocie. Misku zakryjeme fóliou a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Potom koláč vyklopíme a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk