Jednoduchý recept na úžasnú roládu: Ak máte doma pár jabĺk a neviete čo s nimi, tak skúste tento dezert!

Odporúčame vám vyskúšať pripraviť túto úžasnú, voňavú a jednoduchú roládu.

Určite bude zjedená skôr, ako vychladne, taký bude mať úspech.

 

 

Vynikajúca roládu z youtube, na ktorú vám bude stačiť len zopár bežných ingrediencií.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

objem pohára = 200 ml

objem malého pohára = 100 ml

6 jabĺk

1 pohár kryštálového cukru

1/2  čajovej lyžičky mletej škorice

Na cesto:

3 vajcia

1 pohár kryštálového cukru

1 malý pohár teplého mlieka

1,5 pohára hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Najprv dobre umyté jablká ošúpeme a potom ich nastrúhame do taniera.

Nastrúhané jablká vysypeme na panvicu.

Pridáme cukor, škoricu (podľa chuti môžeme pridať aj nastrúhané vlašské orechy), zamiešame a panvicu premiestnime na sporák.

 

 

Keď nám jablká zmäknú a pustia šťavu, tak zmes pridáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne ich rozotrieme po celej ploche, aby nám vznikla tenká vrstva.

 

 

Teraz si pripravíme cesto.

Do väčšej misky pridáme vajcia, kryštálový cukor a spolu vyšľaháme mixérom na vysokých otáčkach, kým nebude mať zmes hutnú konzistenciu.

Potom pridáme teplé mlieko, múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a opäť šľaháme, kým nám nevznikne riedke cesto.

 

 

Cesto nalejeme na jablčnú zmes na plechu a dobre ho rozotrieme po celej ploche.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 20 minút (čas pečenia sa mení v závislosti od vlastností každej rúry) pri teplote 180°C.

 

 

Po vybratí z rúry vrch cesta prekryjeme papierom na pečenie, plech obrátime hore dnom a cesto vyberieme.

Z vrchnej časti odstránime papier a postupne začneme rolovať, aby nám vznikla roláda.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár