Ak máte doma pár jabĺk, toto určite skúste: Obrátená jablková roláda s orechmi a super jemným cestom!

Vynikajúca jablková roláda, ktorá úplne jednoduchá a nesmierne lahodná a šťavnatá. Stačí len dať piecť, obrátiť, zrolovať a môžete krájať. Je naozaj vynikajúca.

Vynikajúca jablková roláda, ktorá úplne jednoduchá a nesmierne lahodná a šťavnatá. Stačí len dať piecť, obrátiť, zrolovať a môžete krájať. Je naozaj vynikajúca.

Potrebujeme:

Na jablkovú vrstvu:

6 stredne veľkých jabĺk

6 lyžíc kr.  cukru

1 lyžička škorice

1 čajová šálka orechov mletých alebo nadrobno nasekaných (veľkosť čajovej šálky 100 ml)

...

Šťavu a kôru z citróna alebo pomaranča

Na cesto:

3 vajcia

1 šálka cukru (veľkosť šálky 200 ml)

1 čajová šálka mlieka (veľkosť čajovej šálky 100 ml)

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

1,5 šálky polohrubej múky (veľkosť šálky 200 ml)

Postup:

Jablká si očistíme a nastrúhame nadrobno.

Nastrúhané jablká zmiešame s cukrom, škoricou, šťavou a dobre očistenou kôrou.

Jablká dáme podusiť a následne do nich vmiešame orechy. Ak nemáte čas, strúhané jablká môžete použiť aj surové.

Jablkovú hmotu navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Hmotu zarovnáme až ku krajom.

Príprava cesta je veľmi jednoduchá – vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

Cesto nalejeme na jablkovú hmotu.

Uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre na 160−170 °C 15−20 minút.

Ešte na teplý koláč rozprestrieme papier na pečenie alebo vlhkú utierku, preklopíme a obrátime. Opatrne stočíme pomocou papiera na pečenie, pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Necháme vychladnúť zabalené v papieri na pečenie, pocukrujeme a môžeme podávať.

Výsledok: